IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-лесните за хакване коли с безключов достъп

Само четири модела успяха да преминат теста на Thatcham Research

Системата за безключов достъп до автомобила изглежда много привлекателна, но също може да бъде разбита. Статистиката показва, че днес тя не предоставя никакви значителни предимства, въпреки факта, че има модели с много висока защита срещу хакерство. За съжаление, където има рекордьори, винаги ще има и анти-рекордьори. Британската компания Thatcham Research направи тест на 11 автомобила с безключов достъп. Седем от тях се провалиха и получиха отрицателни оценки за защитата на превозното средство - "добра", "лоша" и "незадоволителна". Четири модела пък могат да се считат за достатъчно защитени от прихващането на сигнала от ключа - Audi e-tron, Mercedes B-Class, Jaguar XE и Range Rover Evoque.


Най-лесните за хакване нови модели (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мазда cx5 се краде постоянно уникален автомобил и лесно крадлив
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В много случаи не може. Например ако искаш едикой си двигател или по-високо ниво оборудване, те вървят само с безключов достъп. Просто още преди получаването на колата им казваш да ти го изключат. Ключът остава да си работи като нормално дистанционно и всичко е наред.
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    С две думи - вземете си кола с нормален ключ. Деееййй***ба и технологичните изг*зици
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Шоколай ( преди 4 години )
    До НиколайПълни глупости, Николайчо. Има доста крадци, които са специализирани в нисък клас коли и не подбират.
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Николай ( преди 4 години )
    От тия коли, само Поршето и може би Лексуса, ама едва ли, ще се крадат дори и като нови. Остава само въпроса, какво си си оставил в колата и то е ценно. Иначе тия коли кой ще ги краде? Киа, Сузуки, аре стига. Форд дето се обезценяват толкова бързо и те...
  • #1
    8 rate up comment 20 rate down comment
    швабата ( преди 4 години )
    Ford Mondeo нтересното е, че автомобилът, всъщност, не е разработван от американците, а главно от немските инженери. Това казва всичко. Човек, като чуе за немски инженери и трябва да бяга надалече. Само в измамите са добри, но не чак толкова щом ги хващат... Швабска му работа!