IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С пробег над 700 000 км, но като нов!

В Атланта продават Mercedes от 1963 г. за четвърт милион долара

С пробег над 700 000 км, но като нов!

Търговците на употребявани автомобили много обичат израза „като нов” и използването му е безогледно до степен, че днес той вече е почти изпразнен от съдържание и често предизвиква насмешка вместо уважение и доверие. Добрата новина е, че има и автомобили, които опровергават тази тенденция.

Един от тях е този Mercedes 220 SEb, навъртял малко над 722 000 километра и както показват снимките е в отлично здраве и състояние.
Колата се продава Motorcar Studio в Атланта, Джорджия и от екипа на специализираната компания за търговия с класически автомобили изрично посочват пробега на този Mercedes.

Mercedes 220

Автомобилът е бил произведен за американския пазар и сега километражът му показва 49 000 мили, но вече е превъртян 4 пъти, така че реалният пробег е много по-голям.

През по-голямата част от живота си този 220 SEb е принадлежал на един собственик, по-точно 54 години – от купуването на колата като нова през 1963 до смъртта му през 2017 и огромната част от пробега дължим на този покоен господин. Същото важи и за отличното състояние на автомобила, който се продава с оригиналната си сервизна книжка, която е допълнена с още няколко нови книжки плюс документи за ремонтите на двигателя.

Всъщност, 2,2-литровия мотор е претърпял два основни ремонта, като последният е бил преди малко повече от 80 000 километра.

Mercedes 220

Черната каросерия на този 220 е в отлично състояние, а червеният кожен интериор е безупречен. Все пак, трябва да се знае, че интериорът е наскоро претапициран, а единствената разлика с оригиналното състояние е добавянето на климатик и радиокасетофон.

В Motorcar Studio цената на германската лимузина е 249 000 долара, като според независими анализатори това е оправдано с оглед на състоянието и историята на колата. Както се казва, „като нова”.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Е те още ли са немски тия нали китайците ги купиха наскоро?
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ss ( преди 4 години )
    Това се случва само при Мercedes , даже по-новите и от ремонт на двигателя не се нуждаят за такъв пробег! Само за инфо: тия дни имаше в Мobile една Ц-класа на същите километри - дълги разстояния и добра подръжка!