IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувърът на Bugatti - две врати и хибриден агрегат с 1000 к.с.

В основата на задвижващата система ще е двигателят на Lamborghini Urus

Кросоувърът на Bugatti - две врати и хибриден агрегат с 1000 к.с.

В началото на годината генералният директор на Bugatti - Стефан Винкелман, обяви, че френският производител на луксозни хиперколи няма да направи всъдеход, тъй като моделите от SUV-сегмента не съответстват на традициите и ценностите на марката. Само преди дни, отново той призна, че ако все пак в гамата на Bugatti се появи подобен модел, той няма да използва платформата на MLB Evo, на която са изградени големите и луксозни кросоувър на VW Group.

Сега изданието Car излиза с нови подробности по темата, като твърди, че Bugatti има намерение да направи модел с голям пътен просвет. Проектът вече е представен на ръководството на VW Group и очаква неговото крайно решение.

Според информацията, в Bugatti са решили да направят машина, която няма да бъде толкова висока и "квадратна", колкото традиционните всъдеходи. Това ще бъде кросоувър с два врати, които като размери ще отстъпва на Lamborghini Urus. Впрочем, италианският SUV бе разработен по времето, в което Винкелман беше начело на марката.

Безименнното засега Bugatti ще вземе от Urus неговият 4,0-литров бензинов V8 двигател с 650 к.с., като той ще бъде поставен в основата на хиридна система. Нейната мощност ще е 1000 к.с., което означава, че той ще е най-мощният кросоувър не само в гамата на VW Group, но и изобщо. 

Очква се годишният тираж на модела да бъде 800 бройки, като за целта Bugatti ще инвестира огромни средства в завода си в Молсам (Франция), където сега се сглобяват по 70 бройки от хиперколата Chiron на година. Ако проектът бъде одобрен, моделът ще се появи на бял свят през 2023 г. Тогава трябва да излезе и електрическият седан Bugatti Royale, който ще използва агрегатите на Porsche Taycan.

Снимка: Car

0 от 500