IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti ще предложи достъпен и практичен модел

Новата кола на марката може да получи електрическо задвижване

Bugatti ще предложи достъпен и практичен модел

Производителят на хиперколи Bugatti обмисля възможността за пускането на втори модел, който да се превърне в достъпна алтернатива на Chiron и съответно да може да се използва всекидневно. Това съобщи президентът на компанията Стефан Винкелман, като намекна, че не е изключено този автомобил да бъде електрифициран. 

Засега не е известно на каква платфопма ще бъде построен втория модел на Bugatti, както и какви характеристики ще предлага силовият му агрегат. В компанията искат да запазят баланса между динамика и комфорт, които са много важни за марката. Вече се анализират пазарните перспективи през подобна кола, като все още няма конкретни срокове за нейното пускане на пазара.

"Твърде възможно е това да бъде първият електрифициран модел на Bugatti, като със сигурност няма да е кросоувър", коментира Винкелман. Той обаче не пожела да уточни дали става дума за кола на ток или за модел с хибридно задвижване.

В момента гамата на Bugatti се състои само от един модел - Chiron. Той се предлага в три версии - стандартна, Chiron Sport и юбилейна Chiron Sport 110 ans Bugatti, която се отличава по външен вид и оборудване. Всички модификации разчитат на 8,0-литров W16 с мощност 1500 к.с. и 1660 Нм.

Снимка: Bugatti

0 от 500