IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti направи автомобил за 30 000 евро

Baby II повтаря играчката, която Еторе Бугати е построил за сина си

Bugatti направи автомобил за 30 000 евро

Компанията Bugatti направи автомобил за деца, който е получил името Baby II. Той до голяма степен повтаря оригиналната машина, построена от Еторе Бугати за 4-годишния му син му Роланд през 1926 г.

Bugatti Baby

Играчката на свой ред е копие на спортния модел Bugatti Type 35, но в умалени размери. Първоначално в компанията са имали намерение да направят само една бройка за Роланд, но клиентите на марката, посетили фабриката в Мюлсхайм, до такава степен харесали машината, че тя излязла и в серийно производство. В резултат от 1927 до 1936 г. са сглобени 500 бройки от Bugatti Baby.

Съвременната интерпретация на детската кола е оборудвана с електромотор на задната ос, система за рекуперация и сваляща се литиево-йонна батерия. Силовият агрегат има 3 режима на работа.

Bugatti Baby

В "детски" режим мощността е ограничена до 1,36 к.с., а максималната скорост - до 20 км/ч. В режим "възрастен" моторът развива 5,5 к.с. и 45 км/ч, а като опция се предлага и специален ключ "Speed Key", при който мощността е 13,6 к.с., а ограничителят на скоростта е премахнат.


Автомобилът е получил "мощни фарове" (колко точно - не се уточнява), кожени седалки, алуминиев приборен панел и ефективна спирачна система.
Както и оригинала, Bugatti Baby II също ще излезе в серия от 500 бройки, като всяка от тях ще струва точно 30 000 евро.

Bugatti Baby

Снимка: Bugatti

0 от 500