IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen и Ford правят общ пикап

Компаниите подписаха още две споразумения за сътрудничество

Volkswagen и Ford правят общ пикап

Компаниите Volkswagen и Ford сключиха предварителен договор за разработката на нов пикап, който ще се превърне в приемник на сегашния Amarok. Освен това, двата производителя се разбраха и за разширяване на сътрудничеството в областта на автономните системи за движение и мобилните сервизи.

Според информация та Automotive News Europe, Ford ще предостави на Volkswagen платформата, на която е изградено сегашното поколение на Ranger. Това ще позволи на германската компания, значително да намали разходите си по излизането на новия пикап на пазара. 

Ford Ranger

Настоящият Ranger е достъпен със стандартна или двойна кабина, като още в базовия си вариант има система за задвижване на четирите колела, система за предотвратяване на сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци, както и с "умен" ограничител на скоростта. Гамата двигатели на пикапа включва дизелови мотори EcoBlue с 4 цилиндъра в различна мощност.

Освен при пикапите, Ford и Volkswagen ще си сътрудничат и при безпилотните автомобили. Двете компании ще създадат съвместно предприятие за разработка и производство на системи за автономно управление. Договорът трябва да бъде подписан до 2 месеца.

Ford

"Преговаряме за придобиване на дял в компанията Argo, която всъщност е подразделението на Ford за системи за автономно движение. Следващата крачка ще бъде създаване на съвместна компания, която ще предлага мобилност в качеството на услугите", коментира генералният директор на Volkswagen Commercial Vehicles - Томас Седран.

В новото предприятие Ford и Volkswagen ще имат еднакъв дял, като германците ще инвестират 1,1 млрд. долара. Горе-долу толкова през 2017 г. вложи Ford в Argo с цел създаване на системи за автономно движение от 4-о и 5-о ниво. 

С това сътрудничеството между двата автомобилни гиганта няма да приключи. От Ford искат да получат достъп до платформата на Volkswagen за електрически автомобили MEB, като преговорите по този въпрос също продължават. На това шаси американците ще създадат превозни средства за пазарите в Европа и Китай.

Снимки: Volkswagen, Ford

0 от 500