IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Водещи производители са притеснени за бъдещето

Три от най-големите концерни в света очакват спад на продажбите

Водещи производители са притеснени за бъдещето

Три от водещите автомобилни концерни - General Motors, Daimler и Toyota, на които се падат около 1/5 от продажбите на нови автомобили в света, обявиха прогнозите си за настоящата 2019 г. А те изглеждат доста песимистично.

От GM признаха, че през 2018 г. компанията е загубила 1 млрд. долара, като не очакват подобрение на ситуацията. Основната причина е рязкото спадане на продажбите на пазара в Китай, като и на търговската война между азиатската държава и САЩ.

На свой ред от Daimler обявиха намерения за съкращение на разходите, за да могат да се справят със създалата се ситуация. Същото предвиждат и в Toyota, откъдето промениха прогнозите си за приходите за 2019 г., като ги намалиха с 19%.

пазари

Същото вече стори и друг американки производител - Ford, който обяви, че стартира преструктуриране на бизнеса си в Европа. То ще доведе до спиране на някои модели, както и на закриването на предприятия. Концернът затваря и основния си завод на територията на Бразилия.

През последните десет години всички основни производители се радваха на уверен ръст, но сега от спада страдат дори най-попуярните модели. Свиването в продажбите се отразява най-вече на дизеловите коли, като в същото време производителите са принудени да инвестират огромни суми в електромобили и безпилотни системи.

Снимки: GM

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Глинени крака друг път. Я се огледай около теб колко неща са произведени в Китай и колко в други държави. Освен заради търговската война китайските коли стават все повече и по-добри. Накрадоха идеи от другите и сега дърпат напред. В момента са и най-големия производител на батерии за коли и са най-подготвени към преминаването на коли на ток. Това се насърчава и от държавата. ЕС тепърва почва да прави нещо в тази насока но и европейците признават че значително са изостанали в тази област.
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    412 ( преди 5 години )
    Заради китайските мошеници. Икономика на глинени крака.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Е няма как продажбите винаги да вървят нагоре.А защо в Китай има рязък спад? Ягуар-Ровър и те ще глътнат вода защото продажбите в Китай спаднали. Да не би да са останали без кинти китайчугите? Надали... Просто един пич с модерен печем ги ръчка и обявява "търговска война". Сега ще бере плодовете на труда си, само дето "беритбата" тепърва започва.