IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler е заплашен с глоба от милиард евро

Прокуратурата в Германия започна ново разследване срещу концерна

Daimler е заплашен с глоба от милиард евро

След признанието на Volkswageп за използване на специални софтуерни устройства, които могат да излъжат тестовете за вредни емисии по време на тестове на дизелови двигатели, германските производители продължават да са преследвани от съдилища и различни комисии по цял свят.

Сега явно идва ред на Daimler, защото германската прокуратура стартира ново разследване срещу концерна. То може да доведе до повторение на сценария с Volkswagen, като най-вероятно ще струва доста скъпа на производителя от Щутгарт.

През миналата година Министерството на транспорта на Германия обяви, че не по-малко от 744 000 автомобила Mercedes-Benz в Европа са оборудвани с незаконни устройства, които намаляват реалните нива на вредни емисии. След това на Daimler бе наредено да изтегли от пазара над 200 000 коли в Германия.

Сега прокуратурата в Щутгарт приключва с продължиилото 2 години разследване срещу Daimler и отделни негови служители. Медиите в Германия прогнозират, че концернът ще бъдат признат за виновен и ще плати глоба в размер на тази, която беше наложена на Volkswagen в страната през юни миналана година - 1,13 млн. долара (около милиард евро).

Агенцията за опазване на околната среда на САЩ също внимателно изучава ситуацията с вредните емисии на автомобилите на Mercedes-Benz. Разследване в Германия се води и срещу компанията Bosch, която доставя програмното оборудване на Volkswagen.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    53 ( преди 5 години )
    Какво значение има дали новите коли излизат с манипулиращ софтуер? Нали трошките у нас са до една с изтърбушени dpf филтри, или както там се казват пречистващите системи по ауспуха. Целия ауспух да свалят а нас тука ни е все едно и също, наще коли бълват всичко на 100%
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ко стана с чистите дизели ве джендове? Десетилетия наред лъгахте и тровихте всички. Време е да плащате. Жалкото е, че здравето и живота на хората не може да го върнете. И на децата е ясно, че всички немски фирми от автоиндустрията са замесени и го играят картел. Бош също са в кюпа естествено. А баварчетата кога ще ги подгоните? Те са същите хубостници, като останалите.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До Петър Захариев ( преди 5 години )
    1,13 млн. долара (около милиард евро).По кой глокс го смяташ това? Въобще четеш ли какви глупости пишеш?