IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблеми забавят два модела на Mercedes

Компанията смени завода за производство на седана A-Class

Проблеми забавят два модела на Mercedes

Два от моделите на Mercedes-Benz се бавят по пътя си към дилърите на марката, като стартът на продажбите им на някои пазари е отложен с няколко месеца. Това са седанът A-Class, както и най-достъпната модификация на всъдехода G-Class - G 350.

Седанът трябваше да е на пазарите в Европа през февруари, но доставките на колите ще се забавят. От компанията обясниха, че причината за това е смяната на предприятието, в който ще се сглобява тази версия на модела.

Първоначално беше решено, това да става в завода COMPAS в Мексико (там се правят и коли на Renaut-Nissan), но плановете бяха променени и седанът A-Class е пренасочен към фабриката в Ращад (Германия). Производството на модела вече е стартирало, но забавянето е факт и на някои пазари в Европа автомобилът ще е наличен едва през юни.

Що се касае до доставките на дизеловата G 350, там причина за забавянето не се посочва. Това кара някои експерти да твърдят, че проблемът е в новите екологични стандарти, които моделите трябва да покрият, за да бъдат продавани в Европа. В случая, всъдеходът е оборудван с 2,9-литров дизелов V6 с мощност 286 кс.

Това е най-достъпната версия на G-Class, като в Германия нейната цена стартира от 95 000 евро. За сравнение, модификацията G 500 започва от 107 000 евро, като тя вече е в продажба.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До бенве-фена ( преди 5 години )
    Като става въпрос за БМВ можеш да говориш за неква динамика, доста съмнителна впрочем при задните бенвета, наречени с право "летни коли"! Но вече се поучиха от Мерцедес и вкараха X drive и при М-моделите ...Но не говори за качество и особено за неква надежност, щото такова нещо просто няма! Особено при по-новите бенвета.Засега сервизите на БМВ са едни гърди напред. Надяваме се, че Мерцедес скоро ще навакса изоставането в това отношение. В друго няма какво! Мерцедес и всички останали!
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    БМВ ФЕН ( преди 5 години )
    Каква гаранция да му дават при тая зглобка,колега???Те и 2год са му много!!!За една купичка ориз правят цяла кола!!!
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    БМВ ФЕН ( преди 5 години )
    Само два да са???Той целия Мерцедес е Проблем!!!Някой да написа,че е Китаец????С Рено мотор!!!!Хахаха!!!123,е последния Мерцедес!!!
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    AMG ( преди 5 години )
    Мерцедес тепърва ще има пазарни проблеми, след като от 01.02.2019г спряха програмата за удължена гаранция Junge Sterne!Някои дървени глави от менажерията там трябва да разберат, че със смешна гаранция от 2г пазар не се прави!!