IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group закрива завода си в Украйна

Концернът ще търси ново място за фабриката

VW Group закрива завода си в Украйна

Volkswagen Group смята да премести своя завод от Украйна в Сърбия заради лошите икономически показатели и ниските обеми на производство, съобщава изданието Autonews.

В завода "Еврокар" в градчето Соломоново през годините са произвеждани Audi A4 и A6, Skoda Fabia и Skoda Octavia, а също така Seat Leon, Altea и Toledo. Към момента обаче във фабриката се сглобяват само моделите на Skoda, като при годишен капацитет от 45 000 автомобила през 2018 г. от конвейера са слезли едва 5659 бройки.

Не е тайна, че Volkswagen Group обмисля построяването на нов завод в Източна Европа, в който ще се сглобяват основни модели на Skoda, но ще бъде използван и от други брандове на концерна. Обсъждат се кандидатурите на 4 държави, сред които е и България.

Според последните информации, които се потвърждават и от Украйна, новият завод действително ще бъде в Сърбия. Местното правителство вече води преговори с ръководството на германския концерн, който ще обяви решението си през май. Другите кандидати са България, Румъния и Турция.

Снимка: Autonews.ua

 

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Нищо няма да стане.Защото продажбите на Фьолцвагенн непрекъснато намаляват това е и причината в спада на производство.Колите им не се търсят за какво да произвеждат нещо което не могат да продадат.Тия си заминават.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ами по-скоро се тиражираше тезата, че ще купят фалиралия Фиат Сърбия, в което има логика. По-интересното е друго, от години клиентите се оплакваха, че украинските Фабии са пълен ***, за това ги спряха от продажби в Европа. На всичкото отгоре заради руските санкции срещу Украйна сега и в Русия и Беларус не могат да ги продават. Сега разбрахте защо ще е Сърбия, основния пазар за тези возила, ще са именно руските републики, за тях Сърбия няма икономически санкции, а е в Европа.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Еми честит брексит!.. опа това май не е новина за Великобритания...
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    някой ( преди 5 години )
    Не са дали някое чисто ново Бентли в замяна на много запазени две шкодички на правилния политик в България. Иначе заводът щеше да е тук и да им излезе наполовина закупуването на земята + данъците и таксите.