IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярните коли в Instagram

Сред първите 30 има и модели, далеч от представата за суперавтомобили

Най-популярните коли в Instagram

Както всички знаят, Instagram е социална мрежа, в която всякакви хора публикуват всякакви снимки и видеоклипове. И, разбира се, тя е обитавана от много любители на автомобилите, които с огромно щастие споделят фотоси както на своите кои, така и тези на мечтите си.

Instagram-1

Снимките на кои автомобили обаче са най-популярни в Instagram? Отговорът на този въпрос се опита да даде прочутата британска компания Veygo. Тя използва 62 хаштага за търсене и изчисли снимките на кои модели се срещат най-често в социалната мрежа.

Instagram-2

И въпреки че вероятно очаквате това да бъдат предимно суперавтомобили и луксозни коли, може да се изненадате от някои от присъстващите в тази необичайна класация.

Instagram-3

Например, ако класическият американски масъл кар Ford Mustang заема първото място, на второ, колкото и да е странно, се е класирала Honda Civic. Третата позиция се падна на друг японски модел - Nissan GTR.

Instagram-4

Освен това сред първите 30 най-популярни в Instagram модели се оказаха такива, които нямат нищо общо със суперавтомобилите, като Mini Cooper, Toyota Corolla, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf и Fiat 500. В класацията има също така всъдеход - Jeep Wrangler, както и пикап - Chevrolet Silverado.

Instagram-5

Прави впечатление голямата разлика между "победителя" в класацията и модела на второ място, но това не е толкова учудващо, като се има предвид, че въпросната социална мрежа е много популярна зад Океана. А разликата между Ford Mustang и Audi TTS, който заема 30-о място, е над 11 пъти.

Снимки: Veygo

0 от 500