IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Corsa GSi също минава на ток

До края на 2020 г, марката ще има 4 електрифицирани модела

Opel Corsa GSi също минава на ток

Следващото поколение на популярния Opel Corsa трябва да се появи догодина, а феновете на по-спортните модели на марката вече чакат с нетърпение следващата Corsa GSi. А новата генерация на субкомпактния хотхеч може да поднесе много изненади.

„Много хора си мислят, че електрификацията се развива само поради екологични причини и намаляване на емисиите въглероден двуокис – обясни главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер пред списание Auto Express. – Това не е точно така. Електромобилите могат да бъдат и много забавни. Нашата цел е това забавление да стигне до колкото се може повече хора и искаме да използваме електрическото задвижване при по-спортните ни модели. И това може да се случи съвсем скоро.”

Лошелер потвърди, че до края на 2020 година Opel ще разполага с четири електрифицирани модела, включително и plug-in версия на Grandland X, която ще се появи в края на тази година, а през 2020 ще дойде електрическата Corsa. А след нея и Cors GSi на ток.

Всъщност, посоката, в което поема Opel съвпада с тази на PSA – шефът на Peugeot Sport Бруно Фамен наскоро коментира, че моделите на подразделението вече няма да се предлагат само с двигатели с вътрешно горене. Което както стана по-късно означава – хибриди и дори електрически 208 GTI.

0 от 500