IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel минава на ток до 2024 г.

Първите електрички на компанията ще бъдат Corsa, Mokka и Vivaro

Opel минава на ток до 2024 г.

След преминаването под крилото на Groupe PSA (по-рано Opel принадлежеше на General Motors), германската компания твърдо се ангажира да актуализира моделната си гама. Скоро ще видим много нови коли на марката. По-конкретно, Opel ще пусне 8 нови модела през следващите няколко години, а до 2024 г. ще се появят електрически версии на цялата й гама, пише Handelsblatt. "Ще се избавим от въглеродния диоксид", заяви изпълнителният директор на компанията Михаел Лошелер.

Opel минава на ток до 2024 г.

Първият модел с електрическа версия ще бъде новото, шесто, поколение на Opel Corsa, чиято премиера се очаква на автосалона в Женева през 2019 г. Засега липсват данни за тази модификация на компактния хечбек, който ще бъде представен заедно с версията с ДВГ. Началото на продажбите на новата Corsa се очаква в края на 2019 или началото на 2020 г.

Новото, второ, поколение на градския кросоувър Opel Mokka ще се появи през 2020 г. и то също ще има електрическа версия. Очаква се автомобилът да получи батерия с капацитет 50 кВтч, която ще осигури пробег от около 300 км с едно зареждане. Своето виждане за външността на новия Opel Mokka показа Auto Express (на снимките).

Opel минава на ток до 2024 г.

В периода 2020 г. - 2021 г. се очаква хибридна версия на кросоувъра Grandland X, както и електрическа на микробуса Vivaro. Моделите на ток ще бъдат изградени на специалната платформа CMP, използвана от PSA Group (в нея влизат още френските марки Peugeot и Citroen). Това шаси е предназначено изключително за създаване на електрически версии, отбелязва Autocar.
 

0 от 500