IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възроденият Defender ще получи двигатели на BMW

Компанията Ineos сключи договор с баварския производител

Възроденият Defender ще получи двигатели на BMW

Компанията BMW ще доставя бензиновите и дизелови двигатели за всъдехода, чиято цел е да възроди философията на оригиналния Land Rover Defender. Този автомобил се разработва от фирмата Ineos Automotive, принадлежаща на британския милиардер Джим Радклиф.

По-рано към проекта се присъединиха инженеринговата компания MBtech, както и производителят на автомобилни компоненти Magna International. В основата на всъдехода, известен като Grenadier, е алуминиева платформа, която вече е готова. Дори е построен един прототип, който вече се тества в Алпите.

Още през юли 2016 г. Радклиф се опита да купи правата върху производството на Defender, но получи отказ от компанията Land Rover. После се появиха информации, че милиардерът ще построи собствен завод или ще използва фабриката на Ford за производство на двигатели в Бриджънд, Южен Уелс.

Засега няма яснота на какъв дизайн ще залага всъдехода, но в компанията се надяват да разработят уникален фирмен стил. Все пак се очаква автомобилът да напомня на оригиналния Land Rover Defender - неголяма широчина, късо разстояние между двете оси и плоско остъкляване.

Новият модел ще бъде позициониран като "работен кон", предвиден за пазарите в Африка и Австралия, както и за автопарковете на неправителствени организации. Премиерата на автомобила ще се състои през 2020 г., а продажбите му ще стартират в средата на 2021 г.

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Пълен смях е тепърва да проектираш автомобил с ДВГ 2019г. Като излезе след 3-4 години как ще се впише в изискванията за изгорели газове и т.н. Те големите концерни спират ДВГ защото немогат да влязат в нормите тука някакви анонимници ще успеят.