IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover спешно търси пари

Компанията трябва да намери 1 млрд. долара за 14 месеца

Jaguar Land Rover спешно търси пари

Сериозните проблеми за компанията Jaguar Land Rover продължават, след като тя обяви колосални загуби през последното тримесечие, съобщава изданието Autocar.

Британският производител трябва да си осигури инвестиции в размер на 1 млрд. долара през следващите 14 месеца, за да може да компенсира предстоящото изпащане на дивиденти по акциите си, а също така и да продължи да инвестира в разработката на електромобили.

"В момента условията на пазара не са благоприятни и нашите акции се търгуват под номинала, което е в следствие на финансовите ни резултати. Следим положението и се надявам, че ще успеем да изплатим задълженията си, веднага щом пазарът го позволи", коментираха от компанията.

Преди седмица Jaguar Land Rover обяви загуби от 3,4 млрд. паунда (4,38 млрд. щатски долара), които се дължат на спада с 35% на продажбите на най-големия пазар в сета - този в Китай. За да компенсира това, компанията започва съкращения на 10% от персонала си, които ще засегнат 4500 души.
Финансовите експерти са на мнение, че именно справянето с трудностите в Китай ще играе решаваща роля за бъдещето на Jaguar Land Rover. Компанията обаче не е наясно, когато продажбите в страната ще започнат да растат и търси нови начини, за да компенсира загубите си.

Снимка: Jaguar

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Дано си намерят. Бих предпочел I-Peace пред Tesla със спартанския интериор.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Койчо ( преди 5 години )
    Дайте да им съберем стотики и СМС-чета че покрай Бекзит ще вземат да фалират подобно на останалата британска актоиндустрия.Как така става работят на загуба и фалит,а Тесла цял живот работят на загуба и са върха? Кой изкупува и надува балона на Мъск?Кой плаща медийните публикации с които Тесла се възхвалява като убиец на Мерседеси и БМВ та. Толкоз *** ли е народа всъщност? Как изобщо е възможно от нищото да създаваш коли със съмнително къчество с китайски батерии за телефони и то назагуба?
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Ще дойдат китайците и всичко ще си дойде по местата :) Явно сега не искат да купуват индийски таралясници.