IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata Motors няма да продава Jaguar Land Rover

Индийците не са притеснени от предстоящия Брекзит

Tata Motors няма да продава Jaguar Land Rover

Индийският производител Tata Motors няма намерение да продава компанията  Jaguar Land Rover, въпреки предстоящото излизане на Великобритания от ЕС. Това съобщи председателят на Управителния съвет на концерна Натараджан Чандрасекаран, цитиран от медиите на Острова.

Чандрасекаран е изпратил писмо до премиер-министъра на Обединеното кралство – Тереза Мей, в което я е уверил, чe Tata Motors e включил британския производител на луксозни и всъдеходни модели в плановете си за развитие. В тях Jaguar Land Rover играе основна роля.

Слуховете за евентуална раздяла с британската компания се засилиха през последните месеци, след като продажбите на двете марки – Jaguar и Land Rover, в Китай спаднаха значително. В същото време се появиха и опасения, че излизането на Великобритания от ЕС също може да накара индийците да търсят купувач.

В Tata Motors са готови с две стратегии, които ще помогнат на британският производител да започне да печели отново. Първата предвижда съкращаване на разходите с 1,76 млрд. долара през следващите 18 месеца. Втората е дългосрочна, като предвижда сериозна промяна в моделната гама на Jaguar и Land Rover.

Снимка: Jaguar Land Rover

 

 

 

 

0 от 500