IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда новият Nissan Leaf в разрез

Вижте конструкцията на популярния електромобил

Как изглежда новият Nissan Leaf в разрез

На автомобилното изложение в Женева Nissan впечатли с концептуалния си електрически кросоувър IMQq. Автомобилът беше представен на основния щанд на компанията, където събра голям брой хора. Това обаче не бе единствената интересна новост, която компанията показа на автосалона. "Зад кулисите" Nissan скри второто поколение на Leaf в разрез, който позволява техниката на електромобила да бъде разгледана подробно.

Nissan Leaf-2-1

На снимките може да си види какви материали са използвани в колата, как изглеждат компонентите му, местоположението на агрегатите и т.н. Вижда се, че батерията, монтирана в пода, е запечатана и защитена, за разлика от слуховете, които разпространяват скептиците (често можете да чуете, че електрическите автомобили почти винаги се възпламеняват при катастрофа заради литиево-йонната батерия). Също така е невъзможно да не забележим колко компактно, просто и практично изглеждат всички части новия Leaf.

Nissan Leaf-2-2

Както се знае, второто поколение на Nissan Leaf е оборудвано с батерия с капацитет 40 кВтч, а наскоро се появи и версията e-plus с 62-киловатчасова. В първия случай пробегът с едно зареждане е 240 км, а във втория - 360, като за двете версии се предлага система за бързо зареждане с мощност от 70 кВт с пиково натоварване от 100 Квт. Двигателят на базовата версия на електрическия автомобил развива мощност от 110 кВт, а модификацията от най-висок клас - 160 кВт.

Nissan Leaf-2-3

На електромобила също така е инсталирана интелигентна електронна система e-Pedal, която ви позволява да управлявате автомобила с един педал и да акумулирате енергия при спиране, както и частичен автопилот ProPILOT и ProPILOT Park.

Снимки: Nissan

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    peposhi ( преди 5 години )
    В голям град живееш щом 350км не са ти достатъчни... Имам колега, който наскоро разкара Лийфа си от 2015-та година със 180 000км пробег. Купи си Хюндай АйОник и 100% ще направи същия пробег, ако ли не повече... Аз карам средно 25000км на година и СМО мога да кажа на Нисан едно голямо благодаря за страхотния автомобил...
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    за какво да карам кола с която не мога да изляза от града, но пък струва 69000лв.? хм? Карал съм други електрички - не знам какво би ме накарало да купя горното... освен ако не свалят цената под 40 000 - тогава може да има някакво замисляне.
  • #2
    10 rate up comment 7 rate down comment
    peposhi ( преди 5 години )
    Покарай малко Лийф, колега и тогава пляскай консервни коментари...
  • #1
    12 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    скъпа консервна кутия