IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW плаща 800 млн. евро, за да измести Audi

Компанията влиза във футболния "Байерн" (Мюнхен)

BMW плаща 800 млн. евро, за да измести Audi

Компанията BMW ще плати 800 млн. евро, за да получи част от на най-популярния футболен клуб в Германия - "Байерн" (Мюнхен), като ще измести Audi, съобщава изданието Manager Magazin.

Преговорите между двете страни са стартирали още през 2018 г., като се предвижда партньорството да стартира 2025 г. В момента Audi притежава 8,33% от акциите на "Байерн", а други 16,67% са собственост на компаниите "Алианц" и "Адидас". Останалите 75% са разпределени между членове на клуба.

Спорен информациите, супервайзърът и член на Борда на "Байерн" - Едмунд Щойбер, вече е потвърдил за бъдещето сътрудничество между двата гиганта, като със сумата от 800 млн. евро BMW ще изкупи акциите на Audi, чийто контракт с футболния клуб изтича през 2025 г.

В основата на сделката е бившият член на Съвета на директорите на BMW - Маркус Дюсман, който през миналото лято трябваше да стане изпълнителет директор на Audi, но баварският концерн попречи на назначието му. Именно Дюсман е провел преговорите между BMW и футболния клуб.

Президентът на "Байерн" - Ули Хьонес, на свой ред официално потвърди, че се водят разговори между клуба и BMW. Бившият футболен национал на Германия очаква решение по въпроса да бъде взето в "близките месеци".

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тая сделка ако стане факт, значи оценяват клуба на близо 10 млрд. евро, което силно ме съмнява. По информация от миналата година, Байерн са оценени от Форбс на около 2.5 млрд. Най-вероятно има и дългогодишен рекламен договор наред с акциите.