IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M ще се електрифицира напълно

Подразделенията M Performance и BMW i започват да работят заедно

BMW M ще се електрифицира напълно

Бъдещите модели на BMW M ще бъдат електрифицирани, като за целта спортното подразделение M Performance започва да работи в тясно сътрудничество с отдела BMW i, който се занимава съд създаването на хибридни и изцяло електрически автомобили, съобщава Auto Express.

Пред британското издание шефът на BMW i - Роберт Ирлингер, пояснява, че електрификацията на вископроизводителните модели от семейството M ще ги направи още по-мощни и по-бързи.

"В моделната гама на BMW M съвсем скоро ще влязат и електрифицирани машини. Освен това, в момента водим преговори и с другите брандове в BMW Group - Rolls-Royce и MINI, които също ще получи електрически задвижващи агрегати", обясни Ирлингер.

BMW M2

Според шефа на BMW i, използването на хибридни силови агрегати дава сериозно предимство на високопроизводителните автомобили, тъй като шофьорът получи мигновено въртящ момент и съответно - впечатляващо ускорение. 

"Двигателят с вътрешно горене няма как да ви предложи подобно нещо. Затова и ние ще използваме всички предимства на хибридното задвижване, за да можем да направи моделите на марката още по-впечатляващи", казва Ирлингер. 

Топ-мениджърът не пожела да посочи кой ще са първите хибридни BMW M, които ще се появят в производство, но се очаква това да бъдат следващите поколения на M3 и M4. Те ще запазят сегашния 3,0-литров туин-турбо двигател с 6 цилиндъра, но ще поучат допълнителен електромотор. Това ще им позволи а развиват над 500 к.с., което ще ги направи конкуретноспособни на Mercedes-AMG C63.

Снимки: BMW

0 от 500