IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X3 стана хибрид с разход 2,4 л/100 км

Модификацията xDrive30e развива мощност от 252 к.с.

BMW X3 стана хибрид с разход 2,4 л/100 км

През есента на 2019 г. компанията BMW ще стартира производството на хибридна модификация на новото BMW X3 - xDrive30e. Кросоувърът ще изминава 50 км само на ток, а смесеният му разход ще бъде 2,4 л/100 км, като системата за задвижване на четирите колела xDrive ще бъде активна при всеки режим на движение, обявиха от германския производител.

Силовият агрегат се зарежда от електропреносната мрежа и включва 2,0-литров бензинов турбомотор, работещ в комбинация с електрически двигател. Мощността на системата е 252 к.с., като при интензивно ускорение се увеличава с още 41 к.с. Версията  xDrive30e вдига 100 км/ч от място за 6,5 секунди.

BMW X3 xDrive30e

С цел запазване на пространството, литиево-йонната батерия е разположена под задните седалки. Така не се налага обемът на багажника да се намалява и обемът му си остава 450 литра.

В салона на кросоувъра има уникален цифров комплект от инструменти със сини скоби на скоростомера, показващи колко бързо можете да шофирате, докато сте в изцяло електрически режим - до 140 км/ч. Моделът разполага и с интелигентен персонален асистент, който разпознава гласове и може да отговори на въпроси като "Къде мога да зареждам?", како съответно да резервира станция чрез навигационната система.

С маршрута, настроен в навигационната система, хибридното BMW X3 също ще използва информация за предстоящото пътуване, за да реши как най-добре да използва двигателя и бензиновия двигател за оптимална ефективност. Автомобилът може автоматично да премине към изцяло електрически мотор при навлизане в зона с ниска скорост.

Снимки: BMW

 

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    2.4L//100 кm , за средно голям джип, направо не е за вярване, аз и не вярвам.Това ускорение, което са дали вероятно е само при положение, че батериите са заредени. Падне ли им заряда остава само на бензиновия мотор и тия секунди няма да са толкова.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Разхода ще е по-скоро минимум 8л/100км ...