fallback

Защо новата решетка на BMW 7-Series е толкова голяма? (ВИДЕО)

Вижте обяснението на дизайнера, който е работил върху модела

Обновеното BMW 7-Series порази с огромната решетка на радиатора. Решението на инженерите на баварците да използват подобен елемент предизвика противоречиви реакции дори у феновете на марката, които отново се разделиха на две.  Едните харесаха комбинацията от огромни "ноздри" с тесни фарове, а другите - не.

Оказва се обаче, че огромната решетка на радиатора не е предназначена само за създаване на по-впечатляващ външен вид на автомобила, а изпълнява и функционална роля. Това разкри дизайнерът на модела Алексей Кежа във видео, публикувано в BMW Blog.

Според Кежа, огромната решетка на 7-Series е разработена така, че да пасне възможно най-добре на останалите елементи от автомобила. В случая, идеята на BMW е - голям седан с голяма решетка, като тя важи и за кросоувърите BMW X5 и X7, които също са получили този елементи.

Дизайнерът допълни, че голямата решетка му е позволила да направи предната броня по-малка, което като цяло подобрява аеродинамиката на седана. Това подобрява представянето и понижава разхода и вредните емисии.

Във видеото Кежа разкрива подробности и за други елементи от дизайна на обновения луксозен седан, така че нашият съвет е да го изгледате докрай.

Снимки и видео: BMW Blog

fallback
  • #17
    Az ( преди 4 години )
    Не знам, но е потресаващо!!! Мислех, че само на мен не ми харесва, но като чета коментарите, яено е всеобщо мнение. Може да се хареса на американския пазар. Те там си падат по ноздри, бикове, крави
  • #16
    Стефан ( преди 5 години )
    Трябва да признаете, че най красивите БМВта са от 70те години, онази муцуна с обратен наклон - BMW E9 3.0 CSI. от там насам става само по-зле.
  • #15
    Пак съм аз ( преди 5 години )
    *** той кат прасе бе батееее....
  • #14
    АpoloN ( преди 5 години )
    Грозно е с тези барбекю - бъбреци отпред
  • #13
    Име ( преди 5 години )
    Въртим, сучем, стигнахме до едновремешната голяма решетка на Мерцедес. Тя изобщо не се харесваше на Бмв маниаците. Но модата се върти.
  • #12
    анонимен ( преди 5 години )
    То щото па ние сме едни хубави.....
  • #11
    Дизайнер ( преди 5 години )
    Тази решетка е страшен кич, както и на X7. Целта и е само една, по-добри позиции на китайския пазар където хрома и кичозните елементи са на мода и луксозните моели се купуват най-много. Ако и в БГ пазара беше като в Китай мутробарока щеше да навлезе в интериора :D
  • #10
    анонимен ( преди 5 години )
    Това минава през доста голям екип, не е решение на един човек.
  • #9
    анонимен ( преди 5 години )
    Въййй, Годзил направо...
  • #8
    анонимен ( преди 5 години )
    Глупости. Изцяло дизайнерско решение е. Няма значение че е грозно, ще се наложи.
fallback
Последни