IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan и Mitsubishi закриват съвместна компания

Холандската фирма изплащала възнагражденията на Карлос Гон

Nissan и Mitsubishi закриват съвместна компания

Японските автопроизводители Nissan и Mitsubishi ще прекратят дейността на съвместната компания Nissan - Mitsubishi B. V. Тя беше регистрирана в Холандия и е в основата на финансовите машинации на вече бившия главен изпълнителен директор на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi - Карлос Гон, съобщават медиите в Япония.

Фирмата е основата през август 2017 г. с цел укрепване на връзките между двата автомобилни производителя и изплащане на премии на техните сътрудници. Тя има три директори - Карлос Гон, Хирото Саикава от Nissan и Осаму Масуко от Mitsubishi, като Гон е бил назначен, без да бъдат уведомени останалите.

Разследването показва, че през 2018 г. във фондовете на новата компания са постъпили около 18 млн. долара. Половината от тази сума е била изплатена на Гон, докато Саикава и Масуко не са получили подобни възнаграждения.

Със закриването на съвместната си компания Nissan и Mitsubishi смятат да покажат, че поемат изцяло отговорността за финансовите машинации с изплащаните на Гон суми и са готови да работят за възстановяване на репутацията си.

0 от 500