IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Tesla вече се зареждат за 5 минути (ВИДЕО)

За това време получават енергия, достатъчна за 120 км пробег

Колите на Tesla вече се зареждат за 5 минути (ВИДЕО)

Американската компания Tesla представи новото, трето поколение на своите зарядни станции - Supercharger V3. Благодарение на тях електромобилите на бранда вече могат да зареждат още по-бързо. Засега Supercharger V3 се намират в състояние на бета тестване, но през ще се появят на пазара в САЩ. В Европа и Азия зарядните станции ще са достъпни през четвъртото тримесечие на годината.

Основната разлика в Supercharger V3 е увеличената пикова мощност, която е 250 кВт. В предишното поколение тази цифра беше "само" 120 кВт (ограничена в името на сигурността, а всъщност - 150 кВт). Какво означава това на практика? Например, по-мощните версии на електрическите превозни средства като Tesla Model 3 Long Range ще могат само за 5 минути да заредят ток, достатъчен за пробег от 120 км!

Компанията успя да постигне такъв спиращ дъха показател благодарение на "напълно новия дизайн на кабела с водно охлаждане". От Tesla отбелязват, че новият кабел е много по-лек, по-гъвкав и по-ефективна от тези, които се използват в зарядните станции Supercharger V3.

Друга интересна особеност на Supercharger V3 е възможността да се получи максимална мощност на зареждане за всички зареждащи се електрически автомобили едновременно. В предишните версии на станцията клиентите трябваше да разпределят енергия между няколко автомобила поради ограничените технически възможности на чарджърите.

Снимка и видео: Tesla

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Футуролог ( преди 5 години )
    Следващата седмица очаквайте новина: "Тесла се зарежда за 1 минута. След това може да измине 20 км."
  • #6
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Ахахахахахахахах баш разходите ли ще гледате? С парите които сте загробили за полупката на електромобил ще карам 20 години преди да се изравним - гориво и поддръжка и пак ще ми останат пари. Айде баш на разходи да не се опитвате да го докарате трошляка щото ще е зор работата ;)
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Минтирит ( преди 5 години )
    Бравос. Значи за 1000 километра, ще спестиш 20 минути и ще караш осем часа магистрално или 12 часа извънградско, без да идеш до тоалетна дори и ще дадеш за това "удоволствие" 200лв. Електромобилът ще зареди за максимум, 40 лв, което означава че е спестил 160лв които може да седне да обядва докато се зарежда електромобила за тези 20-30 минути, и пак ще останат стотина лева. Честито ти "спестяване"
  • #4
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ти за 5 мин си зареждаш резервара ама работиш 2 седмици от месеца за го платиш и обслужиш гробницата си. След 10 години само работници в чистота софия ще си зареждат резерварите като тебе и ти ще си един от тях.
  • #3
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Ахахахахахах за цели 120 км - пофално! Ватманите са в екстаз от поредната глупост на африканчето! Аз за 5 мин си зареждам резервоара до горе и карам 1020!
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    По-скоро след 7-8 години но пак е много ...
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Можем само да им завидим :(В БГ коя да е съвременна технология (независимо дали говорим за автомобили или не) ще дойде след 50-ина години. Уви...