IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купувачът на най-скъпата нова кола ще чака 2,5 години

Толкова ще отнеме доработката и хомологацията на Bugatti La Voiture Noire

Купувачът на най-скъпата нова кола ще чака 2,5 години

Клиентът, поръчал уникалното Bugatti La Voiture Noire, което беше представено на автосалона в Женева, ще получи автомобила си след 2,5 години. Толкова ще е нужно на компанията-производител да доработи технически хиперколата и да получи хомологация за използване по обществени пътища.

От La Voiture Noire ще бъде произведена само една бройка, като нейният купувач и стар клиент на Bugatti, който колекционира коли на марката. Цената на хиперколата с данъците е 16,7 млн. евро, което го прави най-скъпият нов автомобил в света. Той изпреварва Pagani Zonda HP Barchetta, продадена за 15 млн. евро и направения по поръчка Rolls-Royce Sweptail - за 11,2 млн. евро.

Bugatti La Voiture Noire

С този автомобил Bugatti отдава чест на своя легендарен модел Type 57 SC Atlantic, тъй като част от детайлите са в негов стил. Цветът също е взаимстван от колата, произведена преди близо век. Той присъства и в названието на машината - La Voiture Noire, което е френски се превежда като "черен автомобил".

Bugatti La Voiture Noire

Технически Bugatti La Voiture Noire си е Chiron, като шасито и двигателят не са променяни. Под капака е поставен 8,0-литров W16 с 4 турбини, развиващ 1500 к.с. и 1600 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 7-степенсна роботизирана. Динамичните характеристики на машината не се разкриват, но Chiron ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди и развива 420 км/ч.

Снимки: The Verge, Bugatti

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бате Бойко ( преди 5 години )
    Аз и на колегите там им казах - нема проблем, ще изчакме ако трябва!
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    La voiature noir е четвъртото Bugatti Type 57 Atlantic, шаси: No. 57453 . Колата е била на Жан Бугати и е скрита през ВСВ, за да не попадне в ръцете на нациститите. Къде се намира в момента и далиу въобще я има, никой не знае. С новата кола се отдава чест изчезналия Атлантик.