IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti ще направи най-скъпата кола на света за внука на Порше

Хиперавтомобилът ще бъде представен на салона в Женева

Bugatti ще направи най-скъпата кола на света за внука на Порше

Компанията Bugatti ще представи на автосалона в Женева хиперкола, чиято цена ще бъде 16 млн. евро. Автомобилът е построен само един екземпляр за внука на Фердинанд Порше - Фердинанд Пийх, който бе начело на компанията Volkswagen в продлъжение на 25 години. 

Именно Пийх е идеологът на проекта Veyron, който стана най-бързият сериен автомобил на планетата. Според сайтът TheSupercarBlog, новата хиперкола ще бъде изградена на базата на модела Chiron Sport, но ще получи напълно оригинална каросерия. Съответно, това ще доведе и до промени в аеродинамиката.

Buggati

В технически план обаче не се очаква нищо ново. Хиперколата за Пийх ще бъде оборудвана с познатия 8,0-литров W16 двигател с 4 турбини, който при Chiron развива максимална мощност от 1500 к.с. и 1600 Нм въртящ момент.

Новото Bugatti, което е част и от отбелязването на 110-годишнината на френската марка, ще бъде най-скъпата кола на света, тъй като при цена от 16 млн. евро тя ще превъзхожда с 1 млн. уникалната Pagani Zonda HP Barchetta и с 4,8 млн. произведения в една-единствена бройка Rolls-Royce Sweptail.

Снимки: Bugatt

i

0 от 500