IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и Subaru заедно ще правят електромобил

Моделът излиза през 2021 г., ще се продава и под двата бранда

Toyota и Subaru заедно ще правят електромобил

Японските автомобилни производители Toyota и Subaru започнаха съвместно да разработват нов електромобил, който смятат да пуснат на пазара през 2021 г., съобщи агенция Киодо. Инженерите на двете компании вече работят по проекта.

Първоначално Subaru искаше самостоятелна да създаде електрически автомобил, но поради високите разходи компанията реши да замрази проекта в полза на сътрудничество с Toyota. Съвместно разработената кола на ток ще се продава и под двата бранда, какъвто беше случаят със спортните автомобили Subaru BRZ и Toyota 86 от 2011 г.

Дълго време Toyota обръщаше голямо внимание на развитието на хибридните двигатели, като зае водеща позиция на световния пазар по продажби на такива автомобили. На фона на общия интерес към електрическите превозни средства обаче корпорацията сметна за необходимо да засили позицията си в този сегмент, посочва агенцията.

От Toyota вече обявиха, че смятат към 2025 г. да прекратят напълно пускането на пазара на автомобили с традиционните ДВГ , като се съсредоточат върху продажбите само на хибридни коли, електромобили и на такива, работещи на водород.

0 от 500