IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възможен ли е съюз между BMW и Tesla?

Баварците търсят партньор за производство на батерии и електромобили

Възможен ли е съюз между BMW и Tesla?

Компанията BMW се нуждае от акумулаторни батерии за своите хибриди и електромобили, като ще търси партньор за тяхната разработка и производство. Това разкри шефът на отдела за производство на баварския производител Манфред Шох, според когото Tesla е една от възможностите за подобно сътрудничество.

Шох беше категоричен, че BMW трябва да произвежда собствени батерии, за да може да постигне успехи в електрифицирането на своите модели. За целта обаче, концернът се нужда от сериозен партньор в тази насока. Шох даде пример с Tesla, чиито успехи до голяма степен се дължат на собствената фабрика за производство на акумулатори, в която партньор е японската компания Panasonic.

Мъск

„Решението на Елон Мъск да се съсредоточи върху производството на батерии заслужава много висока оценка, но то е факт благодарение на сътрудничество с Panasonic. Така Tesla изпреварва всички други производители на електромобили. Вярно е, че инвестициите са огромни, но те вече започват да дават резултати”, коментира един от шефовете  BMW.

Според Шох, баварският производител трябва да тръгне по същия път, ако иска да постигне високи резултати при електромобилите. И едно евентуално сътрудничество с Tesla в тази област e разумна стратегия, тъй като именно компанията на Мъск ще може да осигури светло бъдеще на BMW като производител на електрически превозни средства.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не подценявайте Германската машина!
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Имали значение какво пишат
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Нали големи инжИнери са немчугите що така пропаднаха.Хехе
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "Батериите са Панасоник. Тесла участва винансово."Батериите са разработени от Тесла. Но производствените линии в завода на Тесла са собственост на Панасоник.П.С. През 2012 Даимлер купиха част от Тесла и по този начин ги спасиха от фалит. Няколко години след това продадоха техния дял, което май се оказа голяма грешка.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Всичките немски компании скоро ще клекнат пред американските им колеги що се отнася до електрификация и самоуправление. Форд и Фолксваген вече обявиха съюз - Форд държат силни карти при самоуправлението, а Фолскваген имат развит пазар в Европа и Китай. БМВ ще го играят същото.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Информацията е противоречаща си. Тесла е "успяла", защото в сътрудничество с Панасоник произвежда собствени батерии... а БМВ трябвало да направи същото но в сътрудничество с Тесла - как тогава батериите няма да са на БМВ няма да са на Тесла а на Панасоник и пак не са собствени.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Батериите са Панасоник. Тесла участва винансово.