IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti показа най-скъпия нов автомобил в историята

La Voiture Noire струва над 16 млн. евро и препраща към легендата Type 57 SC Atlantic

Bugatti показа най-скъпия нов автомобил в историята

За пореден път френската марка Bugatti показа, че е ненадмината при създаването на уникални луксозни и супермощни автомобили. На автосалона в Женева компанията представи уникалния La Voiture Noire, от който е направена само една бройка по поръчка на голям фен на марката.

"Истинската форма на лукс е индивидуалността, а La Voiture Noire е на върха на автомобилното производство. Това е скулптурна красота с уникална технология - идеалното гран туризмо, което съчетава комфорта на луксозна лимузина със силата и характера на спортна хиперкола",  коментира президентът на Bugatti - Стефан Винкелман.

Bugatti La Voiture Noire

С Bugatti La Voiture Noire компанията отбелязва своята 110-годишнина, като автомобилът представлява и препратка към легендарния  Type 57 SC Atlantic, създаден от основателя на марката Жан Бугати през 30-те години на миналия век. Всеки елемент от хиперколата е направен на ръка, като каросерията е изцяло от карбон. Дизайнът на машината е дело на Етиен Саломе, който също е на мнение, че това е съвършенният автомобил.

Под капака на хиперколата е познатият 16-цилиндров двигател с работен обем 8,0 литра. Неговата мощност е 1500 к.с., а максималният въртящ момент - 1600 Нм. 

Машината струва точно 11 млн. евро без данъците, а с тях се очаква да надхвърли 16 млн. евро, което я прави най-скъпият нов автомобил за всички времена. Не се съобщава името на новия собственик, като според слуховете, това е Фердинанд Пийх - внук на Фердинанд Порше и бивш ръководител на концерна Volkswagen Group.

Снимки: Bugatti

 

 

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Приличат си с Type 57 SC Atlantic единствено по емблемата
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ами това е крайния горен сегмент на автомобилния пазар , тук само няколко марки играят , цитирам по памет : ролс ройс, пагани и сега се включи и бюгати така се изговаря не е бугати както често се бъркат повечето от нас .Накратко в този сегмент до сега са три марки. А сега пак ще се почне надпреварата и да видим коя от трите марки ще вдигне летвата най високо от към цена.
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не е по територията на завода, а по произхода на марката, мой. Бугати, от създаването си, до днес винаги е била френска марка. Друг е въпросът какви технологии ползват, но марката е френска
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    !!???? ( преди 5 години )
    "френската марка" Bugatti - ако ще е по територия на завода то тогава рено трябва да е мароканската, турската, бе въобще бандустанската марка ....
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Да бе да ( преди 5 години )
    Тука заговорили разбирачите за загубите на VW я се позаинтересувайте малко за печалбите на всички автомобилни компании в цифри и ги напишете за да ви повярваме с факти.
  • #3
    19 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тука някакви панелни църволанковци тръгнали да обсъждат космоса.
  • #2
    4 rate up comment 11 rate down comment
    vw ( преди 5 години )
    интересен начин са намерили ФОЛКСВАГЕН ГРУП, че да си покрият загубите от дизелгейт. Щом има балами, ще има и тарикати. Показали са го неведнъж швабите и пак го правя, и пак ще го правят.
  • #1
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Пининфарина ги прави смешни с това, което показа.