IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За 10 години V10 - специална версия на Audi R8

R8 Decennium ще е в едва 222 бройки

За 10 години V10 - специална версия на Audi R8

Audi отбелязва 10 години от лансирането на V10 двигателя, който задвижва Audi R8, със специална серия на германския суперавтомобил, ограничена до едва 222 бройки. Специалната версия носи името R8 Decennium (десетилетие на латински) и се отличава с интересни дизайнерски добавки, за да се отличава от „масовите” R8.

Decennium ще предлага в шест цвята, сред които матово сиво, сребристо сиво, черно и синьо, отделни елементи и акценти са в бронзово, джантите са 20-цолови, а предният сплитър, праговете, дифузьора и външните емблеми са бляскаво черни.

Audi R8 Decennium

Интериорът е изцяло черен, с отделни елементи с цвят на мед, скоростният лост, воланът и облегалките за ръцете са тапицирани с алкантара, а карбоновите елементи присъстват осезаемо в купето.

Стилизирано лого Decennium пък е основният акцент на централната конзола, като такива лога се появяват на вратите, праговете и т.н. Естествено, всяка една от тези 222 коли има индивидуален номер, който също е на видно място.

Audi R8 Decennium

Що се отнася до задвижването, тук звездата е рожденикът – 5,2-литров V10 двигател с мощност 620 конски сили, който осигурява на Decennium ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,1 секунди и максимална скорост 332км/ч. Лимитираната версия излиза на пазара тази пролет, а цените стартират от почти 222 000 евро.

 

0 от 500