IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi уволнява 10% от началниците

Германският производител иска да съкрати разходите си със 17 млрд. долара

Audi уволнява 10% от началниците

През януари тази година Audi реализира около 144 650 автомобила в световен мащаб, което съответства на 3% спад в продажбите. Въпреки значителния ръст в Китай (+ 5.1%), общите продажби на марката намаляха главно поради постоянния спад в продажбите на нови автомобили в Европа, свързано с въвеждането на новите екологични стандарти.

За да оптимизира разходите, Audi планира да намали броя на модификациите на своите двигатели, съобщават германските медии. "Спряхме производството на двигатели и модификации, създадени изключително за определени пазари. Като цяло сме намалили производството с около 30%. Вече не можем да си позволим модели и оборудване, които не се ползват с постоянно търсене", каза новият изпълнителен директор на Audi Брем Шот в интервю за германския Handelsblatt.

Засега няма информация производството на кои двигатели е преустановено. Съдейки по германските конкуренти на Audi, първи в този списък ще попаднат най-обемните модификации, най-скъпите и най-малко ефективните. Както се знае, BMW планира да се откаже от V8 и V12 двигателите в следващото поколение на 7-Series, докато Mercedes-Benz скоро ще покаже последната S-класа, базирана на V12, преди да спре продажбата.

Handelsblatt отбелязва, че Audi планира да намали разходите до 17 милиарда евро към 2022 г. За да ускори този процес, компанията смята да премахне редица висши длъжности - около 10%. В допълнение, ще спре нощната смяна в завода си в Инголщат.

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    ... а системното използване на ФВ и особено на Ауди до хронична бедност ... и ментална ...
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    системното ползване на рено води то тежки увреждания - видно от коментарите на клонирания долу!
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Е що само 10%?!100% трябва да бъдат уволнени и марката да излезе от ВАГ. Само тогава може да бъде нещо. Иначе ще са просто една *** с четири нули, като двоен ке-***, какъвто са в момента.
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Хе хе ( преди 5 години )
    През януари тази година Audi реализира около 144 650 автомобила в световен мащаб. Хайде сега сравнете продажбите на Тесла примерно да видим каква е разликата . Хаха
  • #2
    13 rate up comment 17 rate down comment
    Тинтири-Минтири ( преди 5 години )
    Закривайте я тая примитивна марка грозни коли нула технологии лъжи и измами.Произведените коли могат да се претопят.
  • #1
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Нали много печелят бе вурстчетата.Ахаха