IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой от големите първи ще намали производството си?

Hyundai обмисля да прави по-малко коли в Китай

Кой от големите първи ще намали производството си?

Забавянето на най-големия пазар на нови коли в света – Китай, може да се окаже само началото на кризата, с която ще трябва да се справят най-големите автомобилни производители в света. През януари Китай отчете седми пореден месец, в който продажбите намаляват, а за 2018 спадът на продажбите на нови коли на най-големия пазар на планетата са спаднали с 2,8%.

Но едно обяснение на президента и представляващ директор на Hyundai Motor Ли Вон-Хе хвърля интересна светлина върху проблема със свръхпроизводството, който ще засегне всички големи компании. В разговор с инвеститори и анализатори на пазара той обясни, че Hyundai може да намали производството си в Китай, като става въпрос за свиване на капацитета на най-старите производствени мощности на компанията в страната.

В същото време Ли Вон-Хе обясни, че годишно автомобилната индустрия може да произвежда 135 милиона коли на година, въпреки че продажбите на глобалния пазар са 95 милиона автомобили, като разликата е над 30%.

За последните 3 месеца на миналата година продажбите на Hyundai в Китай спаднаха с 23%, като причината е липса на нови модели и силна конкуренция на пазара – корейците трябва да се борят срещу местните марки, които предлагат все по-добри, но все така евтини коли, както и срещу западните компании, които отдавна са се настанили на пазар №1 и са предпочитани от по-заможните купувачи.

 

0 от 500