IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz се отказва от купе и кабрио S-Class

Флагманът на марката ще се предлага само като седан

Mercedes-Benz се отказва от купе и кабрио S-Class

Настоящето (шесто поред) поколение на купето Mercedes-Benz S-Class се появи още през далечната 2013 г. То бе обновено леко през миналата година, но по всичко личи, че няма да има наследник.

Следващата генерация на S-Class трябва да излезе през 2020 г., като сметките показват, че седанът се търси много повече, отколкото купето и кабриолета. Затова и ръководството на Daimler е взело решение да се откаже от тези две модификации и да залага само на луксозната лимузина.

S-Class Coupe

В момента, S-Class Coupe се предлага на пазара за 125 950 долара, като под капака му е поставен 4,0-литров туин-турбо V8 двигател с мощност 463 к.с. Откритата модификация - S-Class Cabrio струва дори повече, като тя също ще отпадне от гамата.

Разбира се, това съвсем не означава, че Mercedes се отказа от луксозните двуместни модели. Очаква се, през 2020 г. на пазара да излезе новото поколение на SL-Class - спортен автомобил, който ще се предлага като роудстър и купе. Клиентите на марката също така могат да изберат и модела Mercedes-AMG GT, който освен като купе се предлага и като кабриолет със свалящ се покрив.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Радев, аз бих се върнал даже още по-назад W108 купе от 1965та е култ, а кабриолетите, от които са изработени само 2-3000 бройки мисля са колекционерска мечта с астрономически цифри...
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Тъпо, ако това е вярно в Мерцедес са наели някакви крайни *** в маркетинга! S-купе е част от историята на марката и емблема над половин век вече. Убиха CLS заради новото GT-4 убиха SLK като го направих безполезно копие на SL, в голяма част убиха и самия SL - вярно, че това са хай-енд коли с малки продажби, но са високо-имиджови! Като сложим и безумното желание да сложат AMG бадж на всичко и да разводнят и неговия имидж наистина некви *** съсипват марката!
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Радев ( преди 5 години )
    Ще е жалко ако Мерцедес се лишат от най-върховия модел в своята гама. От времето на митичната двуврата "пура" (C 126), та до последната модификация, това безспорно е колата, която предизвиква най-голямо сърцебиене сред феновете на марката.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не знам , кой ви пише новините, не знам къде ги четете тези простотии, но S клас купето е един от автомобилите, при който Мерцедес прави най-много пари на бройка и заради който БМВ възродиха 8ма серия. Мога да се хвана на бас с редакторчето , че и новото поколение ще си има S клас купе.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    S-klasse ( преди 5 години )
    Сменил съм доста коли, но откакто преди време се качих на Sonderklasse, мога да кажа само едно: Това е Колата!!