IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Харесват ли астронавтите Bugatti Chiron?

Не съм усещал толкова яко ускорение, разкрива Джон Макбрайд

Харесват ли астронавтите Bugatti Chiron?

Джон Макбрайд има хиляди летателни часове в резюмето си, с опит в управлението на всичко - от военни самолети до космически совалки. Бившият астронавт на НАСА участваше в космическата мисия STS-41-G през 1984 г. и много добре знае какво е да управляваш бърза машина. Така че, когато му дадоха ключовете от Bugatti Chiron и го помолиха да тества автомобила, той определено не изпусна тази възможност.

Bugatti не преследва никакви скоростни рекорди със Chiron. Това обаче не означава, че компанията не трябва да участва в събития и промоционални дейности, за да привлече вниманието, което хиперавтомобила заслужава. А мнението на опитен астронавт от НАСА определено ще се отрази добре на репутацията на модела.

Bugatti Chiron

И така, какво мисли бившият астронавт за хиперавтомобила на  Bugatti? След като тества модела на пистата за кацане на космическата совалка в космическия център "Кенеди" във Флорида, Макбрайд беше впечатлен. "Мисля, че в сравнение с това, на което съм летял, Chiron може би е толкова добър, ако не и повече. Искам да кажа, че съм чувствал много добри ускорения в живота си, но не и такова, каквото изпитах днес", каза Макбрайд.

Космическият център във Флорида има една от най-дългите писти в света и бе идеалното място бившият астронавт да тества Bugatti Chiron, чиято мощност е 1500 коня, а максималната скорост - 420 км/ч. През 1984 г. приземи космическата совалка "Чалънджър" на същата тази писта, след 8-дневна мисия в открития Космос.

Снимки: Bugatti

0 от 500