IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лимузината на Путин - на цена на Mercedes-Benz S600

Седанът Aurus Senat излиза на пазара в две модификации

Лимузината на Путин - на цена на Mercedes-Benz S600

Руската компания Aurus най-после обяви цените, на които ще продава представителния седан Senat във версията му S600. Тя ще се появи на пазара в две модификации - стандартна и бронирана, съобщава Autonews.

Стандартният вариант ще струва 10 млн. руски рубли (133 000 евро), а бронираният - 12 млн. рубли (160 000 евро). От компанията уточняват, че това са приблизителни цени, като окончателният вариант ще стане ясен след атосалона в Женева в началото на март, където автомобилът ще бъде изложен пред публика.

За сравнение, лимузината  Mercedes-Benz S600 L се предлага за 12,9 млн. рубли (171 800 евро), като трябва да се отбележи, че тя е оборудвана с V12 двигател, развиващ мощност от 530 к.с. При Senat задвижването е хибридно, като в системата влизат 4,4-литров V8 двигател и електромотор със съвкупна мощност от 600 к.с.

Ще се предлага и по-луксозни версия на руската лимузина - Senat L700, но тя ще бъде само в брониран вариант. Съответно нейното ниво на оборудване ще е по-високо, като същото се отнася и за крайна цена.

Снимка: Motor1

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Другарят Живков - Мерцедес 500 sel - пура .Имаше и Волга - 15 на сто, бензинов двигател..
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ascascasc ( преди 4 години )
    Въпрос: Продава ли се колата?Отговор: Продава се, ама не се купува
  • #5
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    До анонимен #4:Съвместните разработки на западните компании се правят за намаляване на разходите. Подизпълнителите им пък са други западни компании.При Путинмобила руският приносът е нищожен и въпреки това съм убеден, че ще се прояви с безброй дефекти, както се случи със Сухой Суперджет.
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Комплексари. Напъват се пред света да докажат, че и те се от големите. Не съществува руски автомобил, който да не е драстично взаимстван от американски, немски, италиански или френски проект.
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    А нима Мерцедес, БМВ и останалитне премиуми не ползват поддоставчици? Електрониката на Мерцедес и БМВ също е Бош. Арматурното табло идва от Южна Корея, скоростната кутия е на ZF, дизеловите системи също са на Бош, седалките обикновено са на Рекаро, воланите са от няколко фирми, основно Момо, като цялата галимация само се сглобява в Германия. Относно двигателите - Мерцедес имат съвместни разработки с ФВ, Мицубиши, Тойота, Крайслер... БМВ работят с Тойота а малките дизели на всички, бяха френски.
  • #2
    11 rate up comment 11 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Щото българската кола е много българска нали...Може да е всичко, но си я направиха и ще си я продават.Ние и такава лимузина нямаме. Имахме едни китайски ч*икии, а *** тях не ги иска никой и взеха, че фалираха.
  • #1
    18 rate up comment 10 rate down comment
    235r23 ( преди 5 години )
    Няма нищо руско в този автомобил. Разработен е от Porsche AG, а електрониката е дело на Robert Bosch GmbH.Руснаците нямат технологията да направят каквото и да е по този автомобил.