IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарното Big Red Camaro (ВИДЕО)

Суперавтомобилът има мощност от 2000 коня и вдига 428 км/ч

Легендарното Big Red Camaro (ВИДЕО)

Това ли е най-легендарният автомобил на Америка за всички времена? Смело твърдение, но със сигурност може да се каже, че Big Red Camaro е сериозна, наистина сериозна кола. Не само, че мощността му е 2000 конски сили, а максималната скорост - 428 км/ч, това Camaro от 1969 г. им зад гърба си сериозно подвизи в различни състезателни битки. Дали този автомобил е направил всичко, което е могъл? На практика, да.

Това универсално първо поколение на Camaro е поставило много рекорди и би било по-лесно да преброим броя на състезанията, които е пропуснало, отколкото на тези, в които е участвало. Повечето състезателни автомобили са предназначени за конкретен вид гонки, но опитайте да го кажете на Big Red Camaro. Първоначално е планиран да участва в състезания по открити пътища и побеждава Ferrari и Ford Mustang като печели La Carrera Classic, както и забрана да участва повече в гонката заради това, че е "прекалено бърз". Никой обаче не може да удържи Big Red Camaro, защото има много други състезания, където да участва. Като Silver State Classic, където той става рекордьор със средна скорост от 319 км/ч!

Собственикът на автомобила - Ар Джей Гьотлиб, обяснява във видеото на Hoonigan, че най-високата скорост, която Big Red Camaro е постигал, е уникалните 428 км/ч. Двигателят с висока компресия ProCharger със суперчарджър и обем от 9800 кубически сантиметра развива мощност от 2000 конски сили, работи на метанол, и няма никакъв електронен софтуер за управление.

В допълнение към безумната мощност и впечатляващите резултати, Big Red Camaro е донякъде като Феникс, издигнал се от пепелта, след като бе погълнат от пламъци през 2016 г., в резултат от хлабав монтаж по време на тестово шофиране на пистата Buttonwillow Raceway, Калифорния, в подготовка за участието си в Pikes Peak. Година по-късно емблематичният Camaro се завърна по-добър от всякога. Автомобилът ще намери своето изкупление, когато ще се пусне в следващото издание на Pikes Peak International Hill Climb.

0 от 500