IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

България е на 7-о място по безопасност на пътищата в ЕС

Най-големи са шансовете да катастрофираш в Австрия

България е на 7-о място по безопасност на пътищата в ЕС

Вероятността да попаднеш в катастрофа на пътищата в Австрия е 9 пъти по-голяма от тази в Дания. Това сочи проучване на Европейската комисия, публикувано от британското издание Daily Mail.

В Австрия на 10 000 жители се случват 44 инцидента на пътя, докато в Дания те са едва 5. Сред най-опасните страни за шофиране в Европа попадат още Германия (37/10 000) и Белгия (35/10 000). Висок показател – около 30, се отчита още за Словения, Португалия, Малта и Италия.

Шофирането в България се определят като сравнително безопасно, като страната ни се намира на 7-о място с 10,5 инцидента на 10 000 души. Това е 2 пъти повече от лидера Дания, но път е 4 пъти по-малко от Австрия.

Брой на инцидентите на 10 000 жители:
Safety

 

0 от 500
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    До коментара на 8.В голяма грешка си, причината за жертвите е в шофьорите. колите не катастрофират сами, оръжията не стрелят сами - винаги има човешки фактор. Прав си, че новите коли са много по надеждни и безопасни, но когато се шофират от *** - крайния изход пак е летален. Може да обвинявате до безкрайност автомобили, пътища и т.н. други фактори, но истината е, че човека е този който причинява катастрофата. Докато има "шофери" дето си мислят, че физика е само женска анатомия - така ще е!
  • #10
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Инциденти ок, ама по смъртност сме на дъното. Явно нашите инциденти са по-малко, ама пък са много "качествени" размазвания.
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    аномалията може да се дължи и на т.нар. двустранни протоколи, които не се водят никъде на отчет и съответно няма как да се броят малките инциденти, които не изискват КАТ.
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    А като сравним трафика ще сравним ли и контрола? А ще сравним ли после и инфраструктурата?!
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Хубаво е да сравните трафика по пътните артерии на страни,като Германия,Австрия,Словения с трафика по нашите пътища,и така да правите изводи. Като човек пътувал доста в чужбина с личен автомобил мога да кажа,че е смешно и неточно написаното в тази статия.
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    по-скоро всяко семейство в БГ има регистрирани по 4 коли, от които 3 са гробници и не се движат, оттам се изкачваме в статистиката
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    ХА ХА ХАХ ХА ХХ АХ ХАХ АХ ХАХ АХ АХ Местата само 6 ли са та ние сме на 7-мо?Няма такава опашата лъжа!
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    До първия коментар - Причината за жертвите не е в шофьорите, едно е да се хакнеш с 20 годишен котор, горд победител в поне няколко предишни катастрофи и умело съживен от роден майстор - друго е да претърпиш катастрофа в чисто нов автомобил с най-висока пасивна безопасност. Да не говорим, че за малкия брой жертви значение има и бързата и навременна медицинска помощ.
  • #3
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Имаме по малко коли на бройка от населението, това е.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Явно българските джигити са се преместили в Австрия ;))). Не че във Виена тези които продават вурстовете не са масово българи. Иначе живеем в Австрия ;))))