IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията търси шофьори да се напиват

Целта на експеримента в САЩ е да се обучат младите служители

Полицията търси шофьори да се напиват

Полицията в американския град Къцтаун, щата Пенсилвания, обяви че търси шофьори доброволци, които да се напият. Целта е да бъдат обучават младите служители на пътната полиция.

Задачата на всеки, който иска да участва в експеримента, е проста: те само ще трябва да се напият. Основната цел на патрулните полицаи по време на обучението ще бъде да определят степента на алкохолна интоксикация на въпросните опитни зайчета.

Според първите, записали се за участие в експеримента, най-приятната част от него е, че питиетата са за сметка на полицията. За да участват в проекта, кандидатите трябва да са възраст 25-40 години и да нямат здравословни проблеми или лоши навици. Последното не е уточнено напълно.

Полицията посочва, че употребата на алкохол ще се става в различни количества. Задължително условие за участие в експеримента е доброволецът да бъде придружаван от трезвен приятел или роднина, който след това да го закара до дома му. Преди началото на експеримента всеки доброволец ще трябва да се съгласи писмено за употреба на алкохол и липсата на претенции към полицията.

Такъв необичаен експеримент се провежда за първи път в САЩ. Организаторите са убедени, че по този начин ще се увеличат уменията на пътните полицаи да идентифицират шофьори, употребили алкохол преди да седнат зад волана.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Сигурно са пропуснали да им кажат, че след като се напият и след това ги спират - и веднага ги вадят от колата , следва попиляване от бой още на пътя и вземане на книжката завинаги! А, трезвият приятел - освен да го закара до болницата, после е задължен до края на живота си да разказва какво се случва на тези ,които карат пияни!