IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа 8-Series от друга планета

Купето M850i xDrive Night Sky поразява с невероятни решения

BMW показа 8-Series от друга планета

Вече повече от 25 години подразделението BMW Individual Manufaktur предлага забележителни решения за оборудването на автомобилите на марката, а също така специални модели и спиращи дъха уникати. Всички те са с неподражаем дизайн и са облагородени с най-фините и ценни материали на света. Поредният такъв автомобил е купето M850i xDrive Night Sky.

Машината неслучайно беше представена през нощта на 3-ти срещу 4-ти януари 2019 г. - тогава астрономите очакват изключително интензивен метеоритен дъжд. С този автомобил експертите от BMW Individual Manufaktur излизат извън пределите на земното кълбо и вкарват звездното небе в автомобила, като с това разкриват едно ново измерение на ексклузивността.

С обработката на материали, които буквално са от друг свят, се създава една колкото иновативна, толкова и уникална естетика, с което за пореден път измества границите на възможното при оформлението на интериора на един автомобил. Метеоритният каменен материал е монтиран по цялата декоративна бленда на средната конзола, по бутона Старт/Стоп на V8 двигателя, по селектора на 8-степенната трансмисия Steptronic и тъч контролера на системата за управление iDrive. Лайстните на праговете, освен с осветено обозначение на модела, са украсени и с инкрустации от метеоритен материал. Така BMW Individual M850i xDrive Coupe Night Sky се превръща в символ на лукса и ексклузивността на топ-ниво.

В допълнение към интеграцията на метеоритен материал върху уредите за управление оформлението на множество елементи в интериора и екстериора на спортния автомобил е ориентирано към визия, която в естествена форма се среща по извънземните обекти. Избраните за това компоненти са с характерната за метеоритите структура. Строго геометричната, подчинена на правите линии и напомняща ледени кристали се появява когато определени ледени метеорити бъдат шлифовани или обработени с киселинни съединения. Тази структура е резултат от екстремно бавния процес на охлаждане на металните сплави, който не може да бъде възпроизведен на Земята и поради това е уникален белег на извънземните материали.

Уникалните решения се виждат и по ушития на ръка таван, както и по декоративните повърхности на средната конзола. Освен това тя е фрезована и върху спирачните дискове на BMW Individual M850i xDrive Coupe Night Sky. Корпусите на външните огледала, предният сплитер на страничните въздухозаборници отпред, средната решетка и рамките на Air Breather на предните странични панели също са с характерната за метеоритите структура. Тези екстериорни компоненти, разработени специално за този авточобил, за изработени като уникати чрез технология на 3D-печат.

Иновативният производствен процес се ползва и при изработката на спирачните апарати, като това позволява позволява олекотяване на конструкцията. Използваните при купето алуминиеви спирачни апарати с бионичен дизайн, разработени от BMW Motorsport, са с до 30% по-ниско тегло в сравнение произведените по конвенционален начин компоненти.

Всеобхватното намаляване на подресорната маса води до осезаемо оптимизиране на динамиката на управлението и на комфорта на возене. За разработката и производството на новаторските спирачни системи в бионичен дизайн BMW Group ползва както опита си в моторните спортове, както и компетентността при използването на метода за 3D-печат на алуминиевите компоненти. При тази концепция на спирачните апарати бе възможно понижаване на масата до необходимия за техническите изисквания минимум.

Всичко това означава, че се влага само толкова материал, колкото е необходим за шофирането. Така е създадена една форма, която напомня на структурата на костите, с оптимално съотношение между здравина и тегло, каквато не може да бъде реализирана с конвенционален метод на леене, а единствено с адитивен процес на производство. Освен това по този начин е възможно каналите за спирачната течност да бъдат интегрирани директно в структурата на спирачните апарати. Тази интегрална конструкция, която също може да бъде постигната единствено чрез адитивно производство, създава допълнителни преимущества за монтажа и здравината на олекотената спирачна система.

Друга иновация в областта на оформлението на интериора е кожената тапицерия с фина структура BMW Individual Merino в дизайн и цветовата комбинация с 3 цвята. Друг акцент, вдъхновен от небесната твърд, поставя оформлението на подлакътниците на средната конзола. Осветената от LED-източници повърхност пресъздава изображение на звездно небе и осигурява изключително приятна атмосфера в интериора на луксозния спортен автомобил. Стелките с дълъг косъм в цвят Night Blue допълват стилната атмосфера в интериора.

Лаковото покритие на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky също допринася за вълнуващото му излъчване. Специалното лаково покритие постига експресивното си въздействие благодарение на комбинацията между два цвята. Основният тон на екстериора е черен неметалик. Като втори цветови слой е избран San Marino Blue metallic, който е нанесен с избледняващ ефект от долната част на каросерията до височината на арките на калниците. Последващото нанасяне на три слоя прозрачен лак с три размера на пигментните частици гарантира особено интензивно усещане за дълбочина.

В основата на създаденитят от BMW Individual Manufaktur уникален автомобил е новото BMW M850i xDrive Купе. Той разчита на 4,4-литров V8 двигател с 530 к.с, като разполага с настроено на състезателната писта окачване и фирмената система за задвижване на четирите колела BMW xDrive.

Снимки: BMW

 

0 от 500