IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S се запали два пъти за минути

Електрическият седан изгоря напълно въпреки усилията на пожарникарите

Tesla Model S се запали два пъти за минути

Нов случай със самозапалила се Tesla Model S беше регистриран в САЩ. Инцидентът e станал в калифорнийското градче Лос Гатос, като любопитното е, че електрическият седан се е запалил не веднъж, а два пъти, съобщават местинте медии.

Собственикът на електромобила го оставил в местен сервиз за гуми, тъй като налягането в едно от колелата било спаднало. По време на ремонта Tesla-та започнала да издава хриптящи звуци и се появил дим в предната част. Повиканите пожарникари бързо се справили и преместили колата на открит паркинг, каквито са инструкциите на фирмата-производител.

Там обаче електрическият седан отново се запалил, като по думите на пожарникарите, върху колата били изсипани „десетки хиляди” литри вода. Машината е напълно унищожена, като и при двата инцидента няма пострадали. Собственикът на колата обаче е категоричен, че това е последният електромобил, който си купува.

Снимка: Onscene.tv

0 от 500