fallback

Tesla Model 3 на автопилот едва не удави шофьора си

Системата за автономно управление Full Self Driving не разпозна придошлата вода (ВИДЕО)

Водач на Tesla, известен до момента като Райън, сподели кадри от видеорегистратор в YouTube канала Wham Baam Teslacam, които показват как неговия Model 3 с включен режим автопилот FSD Beta реагира абсолютно неадекватно на наводнен участък от пътя и в резултат на това потъва в придошлите води. Шофьорът твърди, че е пътувал по магистрала извън Моно Сити, Калифорния с около 60 мили в час (около 97 км/ч) с активиран автопилот FSD Beta в  автомобила.

Докато инцидентът се развива, автомобилът минава покрай ярко оранжев знак, предупреждаващ за наводнение. Шофьорът също така твърди, че системата FSD Beta на Model 3 не е намалила достатъчно скоростта преди достигане до наводнения участък, което е довело до рязко поднасяне на колата наляво, след което автомобилът затъва в дълбоките води.

Райън казва пред Wham Baam Teslacam, че планира да съдят както местната управа, така и Tesla „ако е възможно“, въпреки че е общоизвестно, че всички водачи на Tesla все още са отговорни за шофирането, докато използват автопилот на FSD. FSD на Tesla спада към технологиите за автономно шофиране от ниво 2, които все още „изискват активно наблюдение от страна на водача и не правят превозното средство автономно“, според Tesla.

fallback
  • #8
    Анонимен ( преди 8 месеца )
    Абе Тесла можеше да плува във вода,каза го таралеслю,със специални джанти като перки.
  • #7
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Може да е искал да лови риба тесларя.
  • #6
    Лудория ( преди 8 месеца )
    Чакайте да дойде митобореца и да обясни как никой нищо не разбира и Тесла е взела правилното решение. Вие не ги разбирате тия работи.
  • #5
    Анонимен ( преди 8 месеца )
    Как не го е ударил тока.
  • #4
    Боби ( преди 8 месеца )
    И за какво точно ще съди и местната управа? Че е *** ли?
  • #3
    Гост ( преди 8 месеца )
    Толкова си може некадърния автопилот, който според вреслю бил по добър от човека. Нов начин да се самоубиеш, удавяне в Тесла.
  • #2
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Добре че е нямало крокодили в калното блато в което е затънал, че бета тестера щеше да даде фира наистина ...
  • #1
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Човек който се вози в автомобил управляван от бета версия на софтуер не е шофьор, той е бета тестер!
fallback
Последни