IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

G-Power промениха един от култовите двигатели на BMW

Понякога тунерите са доста странни хора. Трудно им е да разберат, че има неща които не бива да се пипат.

G-Power промениха един от култовите двигатели на BMW
Ясно е, че шестцилиндровия атмосферен двигател с обем 3.2 литра от BMW M3 E46 и Z4M е един от най-добрите атмосферни агрегати на всички времена. Това, че е получавал неколкократно титлата „Двигател на годината” потвърждава нашата оценка. 


Това обаче не е попречило на тунерите от G-Power да добавят компресор и турбина към него. Така това високооборотно бижу е модифицирано да поема повече въздух от обикновено за да повиши мощността си. 


Трябва да признаем категорично обаче, че хората от G-Power си разбират от работата. Резултатите са повече от впечатляващи. От стандартните 343 к.с. (252 kW) и максимален въртящ момент 365 Nm, те са успели да постигнат 450 коня (331 kW) и 450 Nm. 


На практика това означава ускорение от място до 200 км/час за 14.7 секунди. За сравнение серийната „М” версия постига това за 18.1 секунди, а сегашното поколение на M3 с осемцилиндров двигател ускорява до 200 км/час за 15.8 секунди. 


Освен промени в двигателя, от G-Power предлагат за M3 и Z4M регулируемо спортно окачване и изцяло нова изпускателна система със съответна звукова настройка. 








0 от 500