IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Abt доработи Audi Q5

Немското семейно тунингово ателие Abt Sportsline се е превърнало в синоним на спортните автомобили в Германия.

Abt доработи Audi Q5
Техните продукти са сред най-екстремните и най-популярни доработки, затова и сега интересът към първия тунингов пакет на ателието за Audi Q5 е доста висок. 


Abt Audi Q5 е пред нас с повече мощ и променена агресивна външност. Доработени са и двата двигателя, бензиновият TFSI и дизеловият TDI. При дизела с обем 3.0 литра мощността е повишена на две стъпки. При първата тя е нараснала до 240 к.с. Втората стъпка е наречена S Power и при нея мощността достига 310 к.с. (228kW), а максималният въртящ момент е 610Nm. При базисния дизелов двигател с обем 2.0 литра стандартните 170 к.с. са повишени до 190 к.с., а при бензиновия 2.0 TFSI мощността е повишена от 211 на 240 к.с. (176kW). 


Повишената мощност не е всичко, което от Abt са направили за Q5. Колата е получила пълна преработка на каросерията с нови предна и задна престилки и масивни отвори за въздух. Към каросерията е интегрирана система за защита на предната долна част на колата. Отзад виждаме четири накрайника на ауспуха. Огромните 20 цолови джанти са запълнили почти докрай отворите за колелата. 

Промени има и по спирачките и окачването. Колата е с нови пружини, с електронно регулиране височината на въздушното CDC окачване с Abt Level Control. Новата спирачна система на Abt-включва спирачни дискове с размер 380 мм.
0 от 500