IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Авторекорд в Китай

10 000 000 нови коли от началото на годината.

Авторекорд в Китай
Авторекордът е отбелязан днес, след като от поточните линии на First Automobile Works Group (един от партньорите на VW в Китай) слезе 10 млн. автомобил, произведен в Китай за 2009 година.

Това се случва за пръв път в историята, като досега подобно производство е имало само в САЩ и Япония. 

Така Китай се нарежда до най-големите държави, които въпреки световната финансова криза успяват да преминат този символичен праг в годишния обем на производството на автомобили.

Въпреки глобалното понижение в търсенето китайският пазар разцъфва през настоящата година, отбелязва investor.bg

За това допринасят някои от мерките на тамошното правителство, като например понижаването на данъците за покупка на малки коли и бонусите при замяната на стар автомобил с нов.

През последния месец на миналата година продажбите на автомобили на вътрешния пазар в Китай задмина този на САЩ и за момента тази тенденция се запазва.
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    НИЕ СМЕ ДЪРЖАВА, УПРАВЛЯВАНА ОТ ПОЛИТИЦИ С ИМПОТЕНТНИ МОЗЪЦИ....ЗА КАКВО ПРОИЗВОДСТВО НА АВТОМОБИЛИ ГОВОРИМ?! НИЕ ЕДИН ЗАВОД ЗА ПРЕРАБОТКА НА *** И ЕДИН МОСТ НЕ МОЖЕМ ВЕЧЕ ДВАЙСТА ГОДИНА ДА НАПРАВИМ!!!!!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 14 години )
    Ами ако и управляващите ни пишат като теб "НАЩА", вместо нашета, НИКОГА няма да се оправим!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ю-идън ( преди 14 години )
    стига си писал простотии, същите финансисти и икономисти ,миналата година обясняваха как нашата икономика почти цъфти. нали същите даваха акъл на тройната коалиция и до къде стигнахме, паметта ти е къса май...за 3 месеца ще построим завод за коли!? къ
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Само наща държава спи. Вместо да помогне на икономиката ни , държавата ни прави само глупости. Тъкво си мислехме ,че триглавия змей си отиде и Бойко ще оправи нещата а то по-зле стана. Вчера слушам финансовия министър как обяснява ,че щял да вкара бюджета на срочен влог ха ха ха.. А днес сутринта в Здравей България, финансисти и икономисти се чудеха ,възможно ли е да е толкова *** тоя човек. И загубите ще са толкова огромни и така щели да разклатят финансовите ни институции ,че ни чака фалит.