IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов хибриден модел на Toyota

Toyota официално показа своя нов седан Sai, ден преди началото на автомобилния салон в Токио.

Нов хибриден модел на Toyota
Това е хибриден модел, по-голям и по-луксозен от Prius. Toyota Sai е вторият изцяло хибриден модел на марката, като е създаден на базата на системата използвана при наскоро пуснатия на пазара Lexus HS 250h.

Всъщност двата автомобила имат много общо и във външния си вид, като предната част на Sai е променена, с различни фарове, капак на двигателя, радиаторна решетка и нова предна броня. Различни са и задните светлини, докато задната броня е без промяна в сравнение с Lexus HS 250h.

Дизайнерите на Toyota обаче значително са променили интериора в сравнение с този при Lexus. Инструменталния панел на Sai е различен, както и централната конзола, нов е волана.

При хибридната система няма изненади и Sai повтаря конфигурацията от HS 250h – четирицилиндров двигател VVTi с обем 2.4 литра, електродвигател и акумулатори, като общата мощност е 190 к.с. Вариабилна трансмисия предава движещият момент към предните колела.
Новата Toyota Sai хибрид ще бъде в продажба в Япония от 7 декември, като ще има начална цена от 3 380 000 йени (около 49 000 лева). Все още няма информация дали Toyota Sai ще се предлага и на други пазари освен в Япония.
0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 14 години )
    Ей, един нормален човек по Форума! Я драсни 1 имейл на plkolev***abv.bg да ми кажеш как стоят нещата :)
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    matiz ( преди 14 години )
    MMT-многорежимна механична трансмисия , т.е. полуавтоматик. Нужно е известно свикване на каране.
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    chavv ( преди 14 години )
    ама нали трябва някой да прочете ръководството...то не че в българските сервизи и представителства много хора го правят...гледат да шитнат бройката, а клиента кучета го яли, нали той ще плаща.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ясен ( преди 14 години )
    Triforce, просто си извадил лош късмет. Ако ти е Ярис колата и двете неща, които прави са малко или много характерни. За ММТ кутиите въобще не ми се говори, развалят имиджа на марката тотално. И да, понеже се води "автоматизирана механична трансмисия" трябва да се поставя в неутр. положение по светофарите. Между другото този тип кутии ги има и при немски модели и са също толкова неуспешни и куци. А за трополенето във волана, и това съм го срещал - не е опасно, но е досадно. Появява се рядко.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 14 години )
    Пичове това което казвате е повече от отчайващо. Уж сте си купили нови коли да си ги карате спокойно без притеснения, че ще ви оставят на пътя, а то какво се оказва. Как тогава по статиските Тойота е сред първите и успява да заблуди по-голямата маса от хората.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 14 години )
    Това е заради кутиите им. На светофа трябвало да изключваш на свободна. Такава глупости в германски автоматик не съм и чувал. Ама така е - първата и последната японка - това беше! Моята и тя май е за съединител, още не съм сигурен. И ако 60 000 км. са много...
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    антифен ( преди 14 години )
    Това с дефектите е вярно, например смяна на съединител на ...2000км
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 14 години )
    Много ми беше яко - отивам да си подавам документите за дипломата и на 1500 метра от НБУ, София скоростната кутия почва да ми включва свободна. На 2 светофара го направи 3-4 пъти и просто се обадих в сервиза да ми дадат телефоните им на пътна помощ. Или като чаках 3 седмици за "развален алтернатор", а то било ремъка. Ама ремъка се издухал от алтернатора, понеже лагерите му биле зле, а не той като цяло. Кой сервиз е прав, кой крив, ще видим утре в Габрово във Венци. Поне ми се видят съвестни!!!
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 14 години )
    ***, пожелавам ти да си купиш и ти Тойота и КАТО МЕН, да киснеш по сервизите. Развалена скоростна кутия ММТ, тропане под волана, дето никой не знае кво тропа. Чукане по волана - казват, че всичко е здраво (лично познат го провери). Това какво ти говори? Качество? Я отиди в Тойота и питай колко път им е влизала в системата СА 5547 ВТ? Да ти кажа ли? НАД 10! Никва Тойота повече. Даже довечера я карам в Габрово, че нещо лагерите на алтернатора вият. Да не ти казвам - и там противоречиви мнения...
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    530i ( преди 14 години )
    тойота и всички останали .