IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Skoda планира електромобил

Skoda ще добави и електромобил в своя моделен ред.

И Skoda планира електромобил
Това ще бъде автомобил създаден на базата на концепцията на Volkswagen E-Up. 



От чешката фирма ще разчитат на технологията разработена от VW и през следващите 3-4 години ще пуснат своя версия на E-Up. Този модел на VW беше показан на автомобилния салон във Франкфурт и ще бъде пуснат на пазара още в края на следващата година. 



Колата е с 18kW акумулаторни батерии, които ще могат да се зареждат напълно за 5 часа от стандартната електрическа мрежа и след това електромобилът ще може да изминава около 130 км. 

Според вътрешните правила и споразумения в групата VW, след като VW пусне този електромобил, Skoda ще трябва да изчака две години за да ползва същата технология (или подобна, разработена на нейна база). Това означава, че първият електромобил на Skoda може да бъде видян най-рано към края на 2012 или началото на 2013 г.
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    C3H51H ( преди 14 години )
    Обърка се,"върхови технологии" и VAG нямат нищо общо.Дори помпа-дюза не е тяхно изобретения,още по-малко DSG (измислено е преди 50 години от американци).Във всичко друго са догонващи,особено в момента са много зле.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    и ти като пишеш правилно с запетайки тем подобн кво да не си много умен че и главни букби и точки слага ибах та в балъка
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    С2Н5ОН ( преди 14 години )
    Да изостават - не бих казал. По-скоро от VAG не им позволяват много да надигат глава, щото иначе ГоУфа няма да се купува, а те не могат да си позволят някоя друга марка (въпреки, че е тяхна) да измести ГоУфа по продажби. Винаги върховите им технологии ще се прилагат първо в Ауди и VW, а чак след това ще се прилагат на Сеат и Шкода. Все пак и до ден днешен Октавия седан 4х4 няма, освен нулевата серия от няколко хиляди коли пусната преди години.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    С2Н5ОН ( преди 14 години )
    Ти първо се научи, че има една буква Ч в Българския език и тогава изказвай компетентни мнения. Не можах да разбера кое точно е ненормалното в тези автомобили. Много са ми смешни някои такива като теб с буквите 4 и 6 изказващи се неподготвени. Поне като го казваш Фани па се аргументирай. И мен адски ме дразннят Пежо 307, 308, 407 като фасон, ама си трая. Има хора, които си ги харесват.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    rendo ( преди 14 години )
    еййй,няма спиране!VAG не спират с фалшивия PR (търчи лъжи).Хайде най-после да пуснат нещо електрическо,а!Счупиха ни ушите от празни хвалби,но все с някакви неясни срокове след 2+ години,когато никой няма да си спомня какво са лъгаи и мазали.Като прословутия 1.6 TDI,4 години без два месеца,мина от първото му "излизане".Добре,че е родния им пазар,да се закрепят,иначе са мокри кокошки,уммряли от глад.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    UP-a много ме радва ка кизглеждаи с електромоторче това ще бръмка чудесно из граските улици :)а шкодите хич не са за пренебрегванесамо дето на фабията и скапаха дизайна иначе като качество/есктри/цена са си ОК
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    svetlio ( преди 14 години )
    тия пък от шкода първо да се нау4ат да правят "нормални автомобили и 4ак тогава да се изхвърлят с електри4еските
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    4 ( преди 14 години )
    Напоследък прави впечатление, че Шкода технологично почват да изостават от VW с 2-3 години, а ценово се доближават все по-плътно до тях, което ги прави не чак толкова атрактивни както досега и неминуемо ще доведе до спад в продажбите.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    хахаха ( преди 14 години )
    арабите още дълги години дори и електромобилите да станат масови ще си продават петрола от скупо прескъпощот трактори , камиони, кораби, самолети няма как да минат и те на ток в блиско бъдеще ;)а от петрола не се правят само гориваа и пластмаси и т.н. и т.н. :) арабеските не ги мислете те имат кинти до края на света :)
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TURBO ( преди 14 години )
    Korvet mu e maikata!