IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel ще прави нов мини автомобил

Все още не е окончателно оформена сделката за преминаване собствеността на Opel към Magna/Сбербанк и вече се появиха информации за първите планове на новите собственици.

Opel ще прави нов мини автомобил
Едно от първите неща което те ще направят е да пуснат изцяло нов модел на Opel в най-малкия сегмент „А” на пазара, който според повечето прогнози ще расте все по-бързо. 



Според Ален Висер (Alain Visser), шеф на маркетинга във фирмата, бъдещият модел ще бъде създаден с помощта на друг производител за да се намалят разходите. В момента Opel има подобна сделка със Suzuki, с която беше създаден модела Agila (на базата на Splash). Според Висер подобна бъдеща сделка е много възможна. 

„Това е най-трудният сегмент на пазара. Тук е почти невъзможно да се постигнат големи печалби и затова производителите обединяват усилия най-често именно в този сегмент”, казва Висер. Наистина през последните години станахме свидетели на доста подобни съюзи за създаване на модели в сегмент „А”. 



Да споменем Peugeot/Citroen/Toyota с техните „тризнаци” 107/C1/Aygo или пък Ford/Fiat с Ka/500. Ако се върнем на проекта на Opel, новият автомобил ще бъде по-малък от днешната Agila, а концепцията на Opel Trixx 3+1 показана още през 2004 г. в Женева дава някои насоки за стила на бъдещия мини автомобил. 



Преди около месец шефът на Opel, Карл-Петер Фьорстер (Carl-Peter Forster) заяви, че фирмата ще започне производството на нов мини модел от сегмент „А” след като се уреди собствеността. Според него от Magna вече са заделили 250 милиона евро за този проект. Фьорстер обяви, че на по-късен етап ще се появи и електрическа версия на новия малък автомобил.
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Йоан ( преди 14 години )
    Моля ви се не ми говорете колко добра марка е Опел. Това са пълни глупости. Тия немци явно хич не са у ред щом още неуредили си сливането с Магна, вече правят някакви планове, за нов модел в клас, в който от статията става ясно, че много трудно се пробива. Поредното безсмислено хвърлено количество пари като за Опел Тигра или Калибра.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MEN ( преди 14 години )
    Е такава не виждаш ли?
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    TURBO ( преди 14 години )
    maiko milakva e taa kofa na TITAN :)
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Егати готиния мъник! След 5 години половината от хората в София, които имат пари за нови коли ще карат такива джуджета, без значение от марката. Браво на Опел - в този сегмент е бъдещето на градските коли, корсата и агилата са големи,пък и тука с тия джипове съвсем си такова таковата, който е виждал ланд крузър как минава 15 минути с оглеждания и насочвания по "Шишман" знае зая кво става въпрос :)))))))
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 14 години )
    Абе Комбото гори малко повече, особено извънградско и със скорост над 90 км./ч. Освен това имам Фиат Добло със същия двигател, което явно е с по-голямо челно съпротивление от Комбото и на магистралата минава и 7 на сто със скорост 100-110 км./ч.Като цяло също съм на мнение за парите си Комбото е добър и функционален автомобил.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Евгени ( преди 14 години )
    Карам Опел Комбо CDTI 1.3 - върви като самолет, здрав е като танк, гори малко (6.1 макс) про положение, че често карам на 5000 оборота... Отличен Автомобил!
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Каквото схтете говорете, но за парите си опел е повече от добър автомобил. Имахме един 20 годишен кадет който за 10 години каране и по леко офроуд терени,доста товарене, вършеше идеална работа. За тези години и над 300 000 км общо не даде никакъв дефект, сменян е радиатор, гърне и други консумативи, които е нормално да се сменят. Е да, имаше доста ръжда, но не само опелите а и други 20 годишни коли имат (има пред нас един мерцедес малко по нов от кадета с изгнили прагове).
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Д ДОбрев ( преди 14 години )
    Нямат нужда от подобен автомобил! По-добре да си осъвършенстват Амперата.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    По скоро прах в очите на завистта...
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Я това ражда ли се вижда долу на прага на третата снимка :))))))