IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

2010 - Audi A1 vs Mini vs BMW1

Шефът на белгийското подразделение на Audi, Алфонс Дитер заяви, че първите автомобили от серийната версия на новото малко Audi A1 ще бъдат произведени още до края на тази година.

2010 - Audi A1 vs Mini vs BMW1
Продажбите на Audi A1 в Европа ще започнат от пролетта на идната година. Досег от Audi успяват да държат в тайна истинският външен вид на най-малкото Audi. 



Все още единственото сигурно нещо с което разполагаме са фотосите от концепцията с три врати (червената кола на снимките), представена преди две години в Токио и наречена Audi Metroproject quattro. 



Година по-късно в Париж беше представена нова концепция, този път с пет врати, Audi A1 Sportback (сивата кола на снимките). 



Серийното Audi A1 ще се представи първо като хечбек с три врати, като официалната премиера ще бъде в Женева през март 2010. След него ще се появи и версията с пет врати. 



Алфонс Дитер съобщи, че новият автомобил ще има изключително икономично потребление на гориво, като някои от версиите ще постигат комбиниран разход от под 4 литра на 100 км. 



Той обаче не изключи и появата на „горещо” S1. В брюкселския завод на VW всичко се променя и подготвя за новото производство на Audi A1. Двигателите за малкия автомобил ще идват от завода на Audi в унгарския Гьор. 







Автомобилът се приема като главен конкурент на моделите на Mini и BMW Серия-1


0 от 500
  • #28
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Брей! ( преди 14 години )
    Не съм фен на марката, но ако някога си купя Ауди - това ще е... Единственото Ауди което ми харесва..
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    На мен ми зиглежда много по-прилично от Мини. Просто дизайна е по-як. А кое ще е по-добро, тестовете ще покажат! По снимките всичко е въпрос на вкус, затова стига се карахте. Алоооо, детската градина... И в двата случая ще са по-добре от ТОйота Айго, Пево 107 и т.н.
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    . ( преди 14 години )
    Незнам какво ще е това Аudi, но Mini Cooper S е страшно забавна количка, интериора е доста странен, но ако я караш по-дълго време се свиква.
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Chaves ( преди 14 години )
    Audi-болни амбиции,бюджетно качество,убийствени цени,символични продажби!За 10-на работни дни една корейска фирма продава колкото Audi за цяла година.
  • #24
    1 rate up comment 0 rate down comment
    XXX ( преди 14 години )
    ... да ти разроши вълната да ти намери гза,а...да те ..таковам в педерюгата лигав!
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Bob ( преди 14 години )
    Много ми харсева колата и интериор и екстериор. От съседната статия не става много ясно какво точно ще извади БМВ, затова какво да ги коментирам. За момента нямат кола в класа, Мини изглежда жалжо в сравнение с А1, а Мерц А класа не мога да нарека автомобил, така че сигурно за година 2 ще е без конкуренция това автомобилче.
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Котоошу ( преди 14 години )
    Ех как изкам да му разрошиш вълната.
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Нали,трябва да компенсираш някак си за малката си ***!Пфу!
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    s ( преди 14 години )
    Преди,най-малкото Ауди беше 80 и А4,но им огладня *** и забравиха за "премиум" високомерието и започнаха да правят китайски колици,ха,ха,ха,.... талашари!
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Nick ( преди 14 години )
    От доста време чакам и нямам търпение този модел да излезе, това ще бъде най-готината малка кола и ще бъде на нормална цена. Мисля че някъде четох, цената на хибридния модел с двигател 1.4 160кс и 27кс от електромоторът ще бъде между около 40к.Автомобилът ще има много висока максимална скорост- близо до 250 и много добро ускорение 7.5сек/100 което ще се дължи на 390те Nm, и много нисък разход на гориво както е казано и в статията, качества които никой автомобил не е съчетал така добре досега.