IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Две интересни концепции на Daihatsu

В Токио Daihatsu ще представи две интересни концепции.

Две интересни концепции на Daihatsu
Първата е мини автомобил, който сякаш е взел по нещо от няколко култови мини автомобили от 60-те и 70-те години на миналия век. 



Daihatsu Basket има черти и от MINI Moke, и от Citroen Mehari и от Fiat 500 Jolli. Концепцията на Daihatsu, която ще бъде представена в Токио има четири места, твърд покрив тип targa, който може да се отстранява над предните седалки. Над задните седалки покривът е от платно и също може да се отстранява.









Другата концепця, които Daihatsu ще представи на 41 автомобилен салон в Токио е наречена e:S. Това е микро автомобил, определен от Daihatsu като „дизайнерска студия”. 



Колата е дълга 3100 mm и има колесна база 2175mm и изглежда готова за серийно производство. Въпреки малките си размери колата може да поеме четири възрастни пътници. 





Седалките са тънки и леки, в направата на колата са използвани и много други леки материали, като това позволява e:S да има собствено тегло от само 700 кг. Двигателят на Daihatsu e:S e бензинов със специална система за контрол на горенето разработена от Daihatsu, както и със системата start-stop. 


0 от 500