IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скоро ще видим спортното купе на Toyota

На предстоящият автомобилен салон в Токио този месец, Toyota ще покаже своята версия на спортното купе със задно предаване, което разработи съвместно със Subaru.

Скоро ще видим спортното купе на Toyota
Очаква се още тази седмица да видим първите официални снимки на модела. Източник от Toyota е заявил пред изданието Carscoop, че новото спортно купе е взело доста от стила на концепцията  FT-HS hybrid (на снимките), показана още преди две години на автомобилния салон в Детройт.



Докато концепцията FT-HS е с хибридно задвижване, то новото спортно купе на „Toyobaru” ще бъде с монтиран отпред двулитров boxer от Subaru и задно предаване. Скоростната кутия е механична с шест степени.



Спортното купе разработено от двете фирми ще има различен дизайн за всяка от марките, но обща механика, като от Subaru ще дойде двигателят, шасито и окачването. И двете версии на купето ще бъдат на пазара през 2011 г., като производството ще бъде в новия завод на Subaru в Гунма, Япония.



Интересно е, че според информации от американското управление на Toyota, в Щатите спортното купе на японската фирма ще се продава с марката на Scion и ще замени сегашния модел Scion TC.
0 от 500