IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Появи се нов кандидат за Volvo

Американският консорциум Crown е кандидат за закупуване на шведската марка заедно с китайската фирма Geely.

Появи се нов кандидат за Volvo
Според вестник  The Financial Times, новият консорциум е създаден от бившият директор на Ford, Майкъл Дингман, както и от бившият висш мениджър във Ford и Chrysler, Шамел Рушвин. 

С финансова помощ за придобиването на Volvo са готови да участват чрез Crown и частни американски инвестиционни фирми, като от новия консорциум имат план за получаване на допълнителна помощ и от шведското правителство. 



Според информацията на The Financial Times, консорциумът вече води преговори за придобиване на Volvo. 

Досега основен кандидат за купуване на шведската марка беше китайската фирма Geely, като стана ясно, че китайците са предложили на Ford около 2 милиарда долара за шведската марка. 

Новият консорциум обаче, разчита да придобие марката за по-малка сума. И двата претендента за Volvo обещават да инвестират в производството по около три милиарда долара. 

Наред с Crown и Geely, за шведската марка кандидатства и друг консорциум - Jakob AB, създаден от група инженери от Volvo. Той обаче почти няма шансове да придобие фирмата заради липса на достатъчно средства. 

Очаква се решението за новия собственик на Volvo да бъде взето до няколко седмици.
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 14 години )
    "карал съм c30 s80 и новото кабрио с твърд покрив и освен тръпката от мириса на нова кола не изпитах нищо друго... "Явно си пристрастен. По същата логика аз бих казал, че Голф 2 предизвика само гняв в мен, когато се наложи да карам един ден. Кажи го това на голфаджиите, че на мен не ми останаха ни думи, ни нерви, ни сили в ръцете, за да паркирам перничката суперкола :P Баси... язък, дето тренирах 15 години културизъм :D
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 14 години )
    "истината е че волво са доста безвкусни и безлични коли които не привличат по никакъв начин клиента нито с двигатели нито интериор нито дизайн - нищо, а на цена са като мерцедес и бмвтака че кой би си взел волво пред другите марки само някой който е пълен инвалид на тема коли без никакъв вкус"Ами аз бих си взел, ако по някаква случайност Форд фалират :P Иначе Бих си взел Форд при всички обстоятелства. Фиеста пред Поло..., Fokus RS pred Audi S3 и BMW 135i, Mondeo пред Е-klas, Kuga пред Tiguan..
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    карал съм c30 s80 и новото кабрио с твърд покрив и освен тръпката от мириса на нова кола не изпитах нищо друго, никакво вълнение, страст, удоволствие.... а като седнеш в незабравима кола една малка усмивчица сама излиза на лицето ти и усещаш едно чувство на удоволствие, а с волво не мойе да изпиташ абсолютно нищо, никаква емоциа - нищооооо
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Nenor ( преди 14 години )
    Наистина само от снимки въобще не може да се съди за една кола, а предимствата на Волво стават очевидни само когато седнеш зад волана : от супер удобните седалки до шумоизолацията и качествените материали. Волво са прекрасна алтернатива на луксозните немски автомобили, за тези които искат да са различни.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 14 години )
    Какво се пениш срещу Volvo, да не си дилър на BMW?!Автомобилите са си чудесни и имат си своите качества. Наистина е стъпка встрани от прословутата немска тройка, но пък е много по-интересен избор и в никаквъ случай лош. Ценово те съветвам да се запознаеш - повечето Волва са под немските марки (макар и не много).Интериорите са им отлични, а седалките може би най-удобните в бранша. Казвам ти го, т.к. едва ли си сиядал в подобен автомобил. Казваш друго си е Мерцедес или БМВ...
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 14 години )
    eдинственто което волво предлагаше повече на клиентите си беше - сигурностОт там насетне - дизайн, двигатели, надежност - далече под средното ниво.За сметка на това цените - космическиНо за човек държащ преди всичко на сигурноста - това е най-важното и за това избира волво.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 14 години )
    Сядал ли си в ново Volvo (не ентри левъл) или си гледал само снимки? Защото разликата е огромна.Да на снимки изглеждат прекалено семпло C30/S40/V50/C70. Ами интериора на S80? Не ми казвай,че интериора на новата E-класа примерно е по стилен.Отделно, че аз лично ги харесвам и заради някои инженерни решения, с които няма смисъл да те занимавам, там вече е твърде персонално.Но съм напълно несъгласен с мнението (прав си единствено за двигателите),защото Volvo се харесват от хора с не mainstrem вкус
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 14 години )
    Истината, е че не си достатъчно запознат. Аз си взех ново Volvo и повярвай, съм далеч от това да съм "пълен инвалид на тема коли без никакъв вкус". Първо дизайна е спорен. Сегашната гама на Volvo се харесва предимно от хора, които търсят семпла елегантност без разни крещящи стилистични елементи. Точно това предлагат от Volvo и въобще това е типично шведски стил, който ако щеш го търси в архитектурата и мебелния дизайн и ще го намериш и там. Второ за интериорите мисля, че се заблуждаваш.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 14 години )
    Ve4e i volvo prodavat :Xhttp://***.real.sunnysands.net
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    истината е че волво са доста безвкусни и безлични коли които не привличат по никакъв начин клиента нито с двигатели нито интериор нито дизайн - нищо, а на цена са като мерцедес и бмвтака че кой би си взел волво пред другите марки само някой който е пълен инвалид на тема коли без никакъв вкус